Belorta voorzitters

BelOrta verkiest nieuwe Raad van Bestuur en voorzittersteam

Afgelopen week verkozen de BelOrta-leden een nieuwe raad van Bestuur en voorzitter voor de groente- en fruitveiling. Een mooi financieel resultaat zorgt ook voor een aanzienlijke coöperatieve teruggave.

BelOrta kende het afgelopen jaar een stevige groei, door onder meer de integratie van de Belgische Fruitveiling. Aangesloten telers zagen de globale omzet klimmen tot 583 miljoen euro. Daarom werd tijdens de algemene vergadering vorige week besloten dat de nodige middelen zullen worden ingezet voor een beduidende coöperatieve teruggave.

Door het merendeel van de GMO-steun via producentgerichte acties en investeringen door te laten vloeien naar de telers wil de Raad van Bestuur zorgen voor een kostenverlaging voor de trouwe telers van de coöperatieve, zonder in te boeten op de dienstverlening en commerciële slagkracht.

Nieuwe Raad van Bestuur

Tijdens de algemene vergadering werd ook een nieuwe Raad van Bestuur aangesteld. Twintig bestuurders zullen de komende jaren het beleid van BelOrta samen uitstippelen. Tomatenteler Marc Smets volgt Dirk Bertels op als voorzitter van de raad. Hij zal worden bijgestaan door de Nederlandse komkommerteler Peter Aarts, Limburgse fruitteler Danny Raskin en groenteteler Karel Bosschaerts uit Putte.

BelOrta nam met de aanstelling van de nieuwe Raad van Bestuur ook afscheid van enkele bestuurders: Bertels Dirk, Magnus Johan, Pauly Mathieu, Van Apers Robin en Van Dessel Marja. Ook het bestuursmandaat van enkele BFV-bestuurders kwam ten einde.

De nieuwe Raad van Bestuur van BelOrta bestaat uit: Aarts Peter, Algoet Didier, Bosschaerts Karel, Coolen Jack, De Keyser Bert, De Langhe Bart, De Rijck Jelle, De Wit Koen, Groven Patrick, Hermans Geert, Raskin Danny, Reijders Gert, Smets Marc, Stockx Dieter, Van Haelst Raf, Van Hauteghem Koen, Van Hoof Pieter, Van Ingelgom Patrick, Verschaeren Peter en Vertommen Wim.