Henry’s House Foto: Henry's House.

Meubelzaak Henry’s House viert 30ste verjaardag

Henry's House, de onderneming van Patrick Vendrig, viert dit jaar haar 30ste verjaardag. Samen met Kevin maakt hij op maat gemaakte meubels in zijn atelier in Mortsel.

De winkel, gelegen in de Deurnestraat in Mortsel, opende al in 1994 de deuren. Patrick en Kevin hebben intussen al tientallen jaren en honderden houten tafels en kasten op de teller. Alles wordt op maat gemaakt.

“Hoewel we natuurlijk moderne werktuigen gebruiken om een perfecte afwerking te garanderen, past onze handmatige aanpak helemaal in de ambachtelijke traditie van het meubelmakersvak”, zegt Patrick Vendrig. “Bij de opstart van Henry’s House maakten we de meeste tafels en kasten nog in grenen, maar tegenwoordig werken we ook veel met eik en notelaar. Klanten komen naar ons met een eenvoudige schets of een foto, en wij werken het idee dan verder uit. Ook binnen de houtsoorten is alles mogelijk, hoewel we ons daar uit ecologische overweging wel toespitsen op Europese houtsoorten.”

Het grootste deel van het pand wordt dan ook ingenomen door het atelier, waar verschillende tafels, tuintafels en kasten in de maak zijn. “Geen plaatmateriaal,” benadrukt Patrick. “Alles is bij ons in massief hout. Ook de achterwanden, legplanken, zelfs de bodems van de lades. Met die kwaliteit onderscheiden wij ons van grotere winkelketens”.

Patrick en Kevin aan het werk.

Bij Henry’s House werken er geen verkopers, enkel meubelmakers met liefde voor hun vak. Patrick wordt bijgestaan door Kevin, die eigenlijk Industriële Informatica heeft gestudeerd. “Maar na mijn studies heb ik mijn passie gevolgd en heb ik me omgeschoold”, glimlacht hij. “Inmiddels werk ik hier 18 jaar, en ik doe het elke dag nog steeds met veel plezier”.

Ook wordt het duo tweemaal per week worden geholpen door mensen met een beperking. “Zij doen dan kleine klusjes zoals het atelier proper maken, en achteraf drinken we samen koffie. Ook werken we sinds vijf jaar samen met Simon, een plaatselijke meestersmid. Zo kunnen we ons aanbod verruimen en maken we nu ook ingewikkelde designtafels. Daardoor kunnen we onze zakelijke klanten, bedrijven en architecten beter bedienen.”

De toonzaal