https___static-2024-05-02T222023.434-ezgif.com-webp-to-jpg-converter Walstroom wordt de zogenaamde makershaven voor startende, lokale ondernemers en creatievelingen. Foto: stad Aalst

Industriële site zoekt beheerder, om er startende ondernemers en creatievelingen te begeleiden

De stad Aalst gaat op zoek naar een beheerder van Walstroom. Dat is de industriële site op de Tragel, net achter de Kringwinkel. Walstroom maakt deel uit van de site Tragel-Zuid, die binnen het project De Kaaien ontwikkeld zal worden. In afwachting van die herontwikkeling wordt de site omgevormd tot een zogenaamde makershaven voor startende lokale ondernemers en creatievelingen.

Walstroom is de nieuwe naam voor de loodsen op de site Tragel-Zuid. De site beschikt over 4.700 vierkante meter binnenruimte, 6 hallen, en 2.100 vierkante meter buitenruimte. Creatief ondernemen en experimenteren krijgen er tijdelijk een plaats. De plek zal met de hulp van de stad Aalst en AGSA uitgroeien tot een creatief en innovatief makersdistrict.

Ondernemen kan op Walstroom in betaalbare ruimtes, er zijn al plekken beschikbaar vanaf 260 euro per maand voor 100 vierkante meter in de gedeelde ateliers en 3 euro per vierkante meter per maand in de private ateliers.

Er zijn al plekken beschikbaar vanaf 260 euro per maand voor 100 vierkante meter in de gedeelde ateliers. Foto: stad Aalst

Walstroom maakt deel uit van de site Tragel-Zuid. Foto: stad Aalst

Van de nieuwe beheerder wordt verwacht dat hij of zij ondernemers kan aantrekken, in gang kan zetten en doorverwijzen. De nieuwe beheerder moet jongeren kunnen inspireren met een activiteitenaanbod, bijvoorbeeld met workshops, en moet de Aalsterse jeugd in contact kunnen brengen met de Walstroom-ondernemers.