“Onze fundering wordt gebouwd op schroefpalen. Klinkt misschien moeilijk, maar ze zijn eigenlijk heel makkelijk te bouwen én bovendien ook duurzaam”, valt Tom Lievens met de deur in huis. “We hebben eigenlijk drie verschillende standaardpakketten.Eentje voor tuinhuizen van maximaal 3 op 3, eentje voor maximaal 3 op 6 en eentje voor 6 op 6. Maar ook grotere tuinhuizen kunnen met deze pakketten gefundeerd worden. De zelfbouwpakketten zijn complementair en kunnen zo dus grotere oppervlakten funderen.”
Duurzame tuinhuisfundering
Volgens Tom Lievens is het grote voordeel van een schroefpaalfundering dat je tuinhuis zweeft boven de grond. “Vele tuinhuizen worden op de grond of een borduur geplaatst. Het water trekt er in en na een tijdje rot de onderkant. Deze funderingstechniek zorgt voor een duurzamere oplossing.”
Maar dat is niet het enige voordeel volgens Tom. “Je tuin wordt niet verwoest want er komt geen zware camion aan te pas. Bovendien gaat alles heel snel omdat we niet moeten wachten op beton. Je kan zelfs makkelijk isolatie plaatsen en nutsleidingen voorzien onder het tuinhuis.”
Niet enkel voor tuinhuizen
Tom mikt met tuinhuisfundering.be op particulieren die een duurzame tuinhuisfundering zoeken. De schroefpaalfundering wordt echter ook gebruikt voor sauna’s, poolhouses, terrassen en meer. En ook aannemers komen vaak aan de deur kloppen. “De bouwsector is continu op zoek naar circulaire innovaties. Deze funderingstechniek sluit daar dus naadloos bij aan.”