soulage 2

Ward en Lise Vandenberghe openen in Gent een centrum voor heling van lichaam en ziel 

GENT - De jonge West-Vlamingen Ward (28) en Lise (27) Vandenberghe openden zopas in Gent Soulage Healing, een centrum voor heling van lichaam en ziel. Veel signalen wijzen erop dat veel mensen nood hebben aan lichamelijke en mentale rust, zeggen broer en zus. Beide starters zijn bijzonder goed geschoold in hun vakdomein en besluiten nu de stap naar zelfstandigheid te wagen.

Er valt niet naast de signalen te kijken dat heel wat mensen op zoek zijn naar manieren om het leven aan te kunnen. Recente bijdragen in de media bevestigen enkel maar die trend. Onder meer topdokters hebben al meer dan eens gewezen op de gevaren van alcohol en drugs. Ook de dagelijkse ratrace kan zware gevolgen hebben. Finaal zijn er ook de cijfers over het aantal mensen dat langer dan een jaar thuis zit en of de statistieken over het gebruik van slaap- en kalmeermiddelen.

Verontrustend allemaal, vinden Warde en Lise. Volgens psycholoog Ward Vandenberghe is er ook veel te weinig aandacht voor oude trauma-imprints die aanleiding kunnen geven tot medisch onverklaarbare of chronisch fysieke klachten. “De gevoelens van onrust en vast zitten die bij steeds meer mensen aanwezig zijn, wil ik aanpakken met een holistische visie, waarbij ik niet op zoek ga naar wat er mis is, maar vanuit het uniek zijn van elke mens vertrek”, aldus Vandenberghe. “Symptomen zijn dan geen problemen om opgelost te worden, maar wegwijzers naar de ziel.”

Krachtige aanrakingen voor volledige relaxatie

Lise Vandenberghe behaalde een master in textielontwerp en raakte daardoor gefascineerd door het werken met verschillende materialen en door het inzicht dat ook de menselijke huid in wezen een materiaal is. Onder meer in Thailand en Nicaragua volgde ze opleidingen in massagetechnieken. Dat leidde tot een eigen unieke holistische massage met krachtige aanrakingen.

“Op die manier krijgen klanten een volledige relaxatie, die iedereen de kans biedt om stil te staan bij alles wat ook emotioneel los komt”, zegt Lise. “Uit de positieve reacties van de klanten blijkt dat de helende kracht van de volledige lichaamsmassage hen nieuwe energie en rust geeft.”

Met hun complementaire aanbod maken Ward en Lise Vandenberghe zich sterk dat ze mensen beter in staat kunnen stellen om opnieuw verbinding te vinden met hun authentieke zelf.  “En daar is in deze chaotische en onzekere tijden hard nood aan”, besluiten ze.