Het is een best grote winkel, daar in de Statielei, vlak naast een bank en tussen nog wat reisbureaus en naaiwinkels. Baysal Sezgin staat achter de kassa af te rekenen. Toen we hem eerder zagen, stond hij achter de vleestoog. Zijn eigen jobomschrijving lijkt even divers als het aanbod in z’n supermarkt.
“We vinden het belangrijk dat onze klanten hier zowel typisch Turkse als Belgische producten vinden”, vertelt Baysal. “Denk maar aan speciale gebakjes en koekjes, bijvoorbeeld. Maar ook authentieke graanproducten of gemarineerde bereidingen. Daarnaast hebben we alles wat je in een supermarkt zou verwachten. De karkassen benen we achterin de zaak zelf uit, alles wordt vers geleverd.”
Hoewel de zaak nog maar net open is, denken de gebroeders Sezgin al aan uitbreiding. “We maken ook belegde broodjes”, vertelt Baysal. “In de toekomst zouden we graag een hoekje in onze zaak vrijhouden, zodat de mensen daar rustig aan een tafeltje kunnen eten.”
De broers zijn trouwens niet aan hun proefstuk toe. Ook in het nabijgelegen Lier hebben ze al een supermarkt. “Al is die kleiner dan onze winkel in de Statielei”, vertelt Baysal. “We hebben het hele pand gestript en opnieuw opgebouwd. Het is een geluk dat we zo’n groot pand konden vinden.”
Nieuwe ontdekkingen
Ondertussen kwamen ook al heel wat buurtbewoners de nieuwe zaak ontdekken. “Een grote Turkse gemeenschap heb je hier niet, maar dat is niet erg”, lacht Baysal. “Het is leuk als mensen dingen proeven die ze nog niet kennen. Het is trouwens een mix van nationaliteiten die we al over de vloer kregen. We hebben ook al heel veel postieve reacties mogen ontvangen. Iedereen is blij dat er weer een nieuwe zaak is bijgekomen. Vroeger zat hier een Poolse supermarkt, nu een Turkse. Altijd weer iets om te ontdekken, dus.”