George en Barth George en Barth achter de toog van hun nieuwe bar. Foto: lava

Buurtbewoners George en Barth openen ‘George’s Bar’ op Nieuw Zuid: “De buurt een hart en ziel bezorgen”

Op de hoek van de Jan Vanhoenackerstraat op Nieuw Zuid openen buurtbewoners George en Barth deze week de deuren van ‘George’s Bar’. In het pand waar eerder ‘den Tripel’ huisde, tracht het duo het horecawezen in de wijk nieuw leven in te blazen.

Ruim twee jaar geleden opende café ‘den Tripel’ met veel tromgeroffel de deuren op Nieuw Zuid. “Hét nieuwe volkscafé van ’t stad” moest de perceptie counteren dat er op Nieuw Zuid geen plaats is voor een bruine kroeg. De zaak sloeg niet in dat opzet en in de zomer van 2023 sloot den Tripel definitief de deuren.

“We kwamen nooit in den Tripel. Maar telkens we onze hond uitlieten, vielen onze ogen op het prachtige interieur”, vertelt George. De Noord-Ier woont ondertussen bijna twee jaar op Nieuw Zuid met zijn partner Barth. “In al die tijd hebben we één ding geleerd: wanneer de avond valt, verdwijnt alle leven uit deze buurt.”

George en Barth werden meteen verliefd op het interieur van het pand. Foto: lava

Toen het pand te huur kwam te staan, besloot het duo zelf het heft in handen te nemen. Barth en George stelden zich kandidaat om het pand nieuw leven in te blazen. “Ik ben al een tijdje op pensioen en een nieuwe uitdaging was meer dan welkom. Toen de eigenaar bekendmaakte dat wij de nieuwe uitbaters werden, was ik door het dolle heen.”

De afgelopen maanden werkte het duo vol enthousiasme toe naar de opening. “We gaven het interieur een eigen twist en toveren het café om tot een gezellige bar”, aldus George. Ook de menukaart krijgt een grondige make-over. “Naast drank krijgen klanten ook eten voorgeschoteld. Pub grub, zoals we dat zo mooi zeggen aan de andere kant van het Kanaal.”

Naast drank serveert het duo ook eten. Foto: lava

“Daarnaast voorzien we magazines en bordspelletjes en zullen er altijd goeie plaatjes op staan van pakweg Ella Fitzgerald, George Michael of Boy George”, zegt de kersverse uitbater. “Af en toe zal er een feestje plaatsvinden, al hoeven buurtbewoners zeker niet te vrezen voor nachtclubtaferelen.”

“Ons voornaamste streefdoel is dat mensen uit de wijk zich hier op hun gemak voelen. We willen het horecawezen op Nieuw Zuid nieuw leven inblazen en de buurt een hart en ziel bezorgen. Hopelijk komen er weldra nieuwe zaken bij, want ik kan onmogelijk alle bewoners tegelijkertijd verwelkomen”, besluit George lachend.