aspiravi

West-Vlaamse energiebedrijf Aspiravi werkt samen met Google aan de klimaatdoelstelling

HARELBEKE - Aspiravi -specialist inzake windenergie - en Google hebben gezamenlijk hun intentie bekend gemaakt om de klimaattransitie te versnellen. Google neemt 59,2 MW aan windenergie af van Aspiravi. Dit is het geïnstalleerd vermogen van 9 nieuwe windparken die Aspiravi in België aan het bouwen is en operationeel zullen zijn tegen eind 2024. Beide bedrijven willen niet alleen het aandeel hernieuwbare energie in België doen groeien, maar ook bijdragen aan de vele klimaatdoelstellingen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat het Aspiravi menens is met zijn klimaatambities moet ook blijken uit het doorgroeien van 40 naar 70 procent in het offshorepark Northwind voor de kust.

Rik Van de Walle, algemeen directeur Aspiravi zegt erg trots te zijn op de samenwerking met Google, dat een duidelijke visie heeft op duurzaamheid. “Aspiravi deelt die visie en wil inzake hernieuwbare energie dé lokale partner van bedrijven zijn”, aldus Van de Walle. “Samen met onze klanten maken we werk van duurzame energieoplossingen voor hun bedrijf. We zijn verheugd
dat we met bedrijven zoals Google bijdragen aan de vergroening van de elektriciteitsproductie in België.”

Ontzorgen is de boodschap

Aspiravi produceert niet alleen lokale, groene energie, maar levert dit soort kilowatts ook aan energie-intensieve bedrijven die hun energiebeleid willen verduurzamen. Het bedrijf met standplaats Harelbeke werkt oplossingen op maat uit om de energiebehoeften van haar klanten te beantwoorden, en dit volgens het ontzorgingsprincipe. Het geïnstalleerd vermogen van het totale machinepark van de Aspiravi-groep vandaag (249 windturbines op land, 172 in zee en 2 centrales op basis van niet-recycleerbaar houtafval), vermijdt een jaarlijkse CO2-uitstoot van 2,4 miljoen ton.

Bij Aspiravi werken alles bijeen zo’n kleine 100 mensen.

foto: Aspiravi