Orakel Group breidt productiecapaciteit uit Productiemedewerkers Ria Blockx, Laurien Smets, Hans Claes, Inge Belmans. Foto: Orakel Group

Orakel Group kondigt uitbreiding productie aan

Orakel Group uit Retie verbreedt zijn afzetmarkt met de aankoop van nieuwe machines. Hiermee zet het bedrijf internationale expansie en werkgelegenheidscreatie op de voorgrond.

Orakel Group bestaat uit Orakel, b-token, Eurotag, Badgeman Printing, Yamas en het Nederlandse PROM’ES. De Kempense holding is wereldwijd een toonaangevende leverancier in de evenementensector en sportwereld dankzij de eigen productie van gepersonaliseerde artikelen zoals polsbandjes en jetons.

Orakel Group kondigt nu een uitbreiding in de productiecapaciteit van Orakel en PROM’ES aan. Dankzij een nieuwe digitale drukpers en een machine voor het aanbrengen en programmeren van timing-chips kunnen 1.000.000 vellen extra per jaar geproduceerd worden. Uit elk vel kunnen er 2, 3 of 4 startnummers gesneden worden naargelang de afmeting.

Bovendien biedt deze investering de mogelijkheid om een veel bredere waaier aan klanten wereldwijd te bedienen, vooral in de sportwereld. Deze investering verankert verder de lokale werkgelegenheid in Retie (voor de productie van drukwerk) en in het Nederlandse Bleskensgraaf (voor chippen en logistiek).

Commercieel manager Sofie Hermans ziet de aankoop van deze nieuwe machine als een mooie kans voor Orakel Group. “Deze investering onderstreept onze toewijding aan innovatie, kwaliteit en duurzame groei. We zijn als bedrijf vastbesloten om te blijven innoveren en de Europese sportwereld van marathons en triatlons zo goed mogelijk ten dienste te staan. We kijken uit naar de nieuwe mogelijkheden die deze aankoop met zich meebrengt.”