pasta di lara Foto: Joren De Weerdt

Lara ruilt foodtruck in voor pastabar in Onze-Lieve-Vrouwestraat

De Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen, waar vrouwelijke ondernemers het mooie weer maken, heeft er alweer een nieuw adresje bij. Lara Goossens (29) ruilde haar foodtruck in voor een eigen pastabar. Pasta di Lara opende dinsdag de deuren.

De pastabar bevindt zich in een van de twee panden waar voordien een kantoor van Beobank was gevestigd. Haar stiefvader heeft het pand helemaal verbouwd. “Op de bovenste verdiepingen is mijn stiefzus kotmadam van twaalf studentenkamers”, zegt Lara, die met haar vriend in Perk (Steenokkerzeel) woont.

Met Pasta di Laura, niet ver van de Vijfhoek, richt ze zich in de eerste plaats op meeneem. “Maar klanten die dat willen, kunnen hun beker pasta ook hier opeten. We hebben zestien zitplaatsen.” Afhankelijk van je honger kan je kiezen uit een kleine (6 euro), een middelgrote (8 euro) of een grote portie (10 euro) farfalle, fusilli of glutenvrije penne.

Drie sauzen, vijf combinaties

“Mijn pasta maak ik niet zelf, maar voor mijn sauzen is dat wel het geval. Die bereid ik vers. Ik hou van koken en Italiaans eten. Dat is echt een passie en ik hoop dat de mensen dat ook proeven. Je kan kiezen tussen een klassieke bolognese, een formaggi van vier kazen en een veggie”, vertelt Lara. Daarnaast presenteert ze ook een funbox waarbij ze haar bolognese en kaassaus combineert. “Een aanrader, net zoals de pesto crema.”

Naar het recept voor haar nieuwe zaak moest Lara niet ver zoeken, want Pasta di Lara bestond als foodtruck intussen al drie jaar op wielen. “Daarmee konden klanten mij inhuren voor communie- en trouwfeesten, en andere feestelijke gelegenheden tot 250 personen.” Voorlopig zet ze die zaak nog voort, al ligt haar focus wel op de eetgelegenheid in de Mechelse binnenstad.

Dierenartsassistent van opleiding

Van opleiding is Lara overigens geen kok. “Ik heb eigenlijk voor dierenartsassistente gestudeerd. Alleen heb ik in dat vak na een jaar zoeken geen werk gevonden. Ik kreeg telkens te horen dat ik geen ervaring had, maar ik kreeg natuurlijk ook niet de kans om ze op te doen.” Mede dankzij haar stiefvader, die ook zelfstandige is, koos ze uiteindelijk voor een job als ondernemer. “Ik ben gestart met een beperkt budget.”