KOVE Een glimpse van de showroom in Antwerpen / Koenraad en Veerle. Foto: Olivier Van Daele / KOVE

Interieurstudio KOVE opent showroom in De Vrièrestraat

Naast de showroom in Sint-Niklaas kan je KOVE van oprichters Koenraad Ruys en Veerle Gysel sinds kort ook vinden in Antwerpen. In een lichtrijk pand tussen Zuid en de Theaterbuurt etaleren Koenraad en Veerle hun architecturale keukenontwerpen en nemen ze je mee in de mogelijkheden van een interieur op maat.

Interieurstudio KOVE werd in 2004 opgericht door Koenraad Ruys en Veerle Gysel. Hij is interieurontwerper en zij is projectmanager. Samen realiseren ze interieurs, ruimtes en meubels. Koenraad en Veerle ontwerpen specifiek voor een pand in dialoog met de omgeving en gaan zorgvuldig te werk bij de keuze van materialen.

“Elk project start met een plaatsbezoek waarin we ons helemaal wentelen in de dagelijkse sfeer van de ruimte en haar omgeving,” vertelt Veerle. “Op basis daarvan maakt Koenraad een persoonlijk ontwerp dat bij de klant past.” KOVE kiest uitsluitend voor duurzame en makkelijk te onderhouden materialen. Daarvoor werken ze samen met partners die net als KOVE staan voor design en kwaliteit. Voor hun keukenontwerpen kiezen Koenraad en Veerle bijvoorbeeld al jaren voor het Italiaanse maatwerk van Binova en Maistri, van wie zij in België exclusieve verdeler zijn.

Nu ook in hartje Antwerpen

Het interieurmerk is nu ook te vinden in Antwerpen tussen Zuid en de Theaterbuurt. De zaakvoerders willen hun showroom ook openstellen als exhibitieruimte voor kunstenaars. “We zijn zelf gepassioneerd door kunst en vinden het een fijne manier om de persoonlijkheid van KOVE door te trekken,” vertelt Koenraad. “Bovendien stellen we de showroom zo open voor een nieuw publiek waardoor we nieuwe mensen leren kennen. ” In de showroom in Antwerpen is intussen al onder andere het werk van fotografieduo Burp Burp en de Gentse kunstschilder Stef De Brabander te vinden.

Foto: Olivier Van Daele

Foto’s: Olivier Van Daele