Anne Baré Zorgbedrijf Anne Baré volgt Johan De Muynck op als CEO van het Zorgbedrijf. Foto: rr / Patrick De Roo

Anne Baré volgt Johan De Muynck op als CEO van Zorgbedrijf Antwerpen

Anne Baré wordt CEO ad interim van het Zorgbedrijf Antwerpen. Ze volgt daarmee Johan De Muynck op. “Het Zorgbedrijf is voor mij een beetje thuiskomen”, aldus Baré, die maandag 19 februari start.

Anne Baré is bedrijfsdirecteur bestuurszaken bij de stad en het OCMW. Daar is ze onder meer verantwoordelijk voor de districtswerking, de stedelijke besluitvorming, de juridische dienst, het stadsarchief en het stadhuis en de externe relaties van de stad. Daarnaast is ze lid van het stedelijk bureau voor integriteit. Anne Baré bouwde als juriste sinds 1988 haar carrière uit bij OCMW Antwerpen en stond in die rol ook mee aan de wieg van de oprichting van Zorgbedrijf Antwerpen.

“Met Anne Baré heeft de raad van bestuur bewust gekozen voor iemand met een brede leidinggevende ervaring die ook de context van het Zorgbedrijf zeer goed kent”, stelt Antwerps schepen en voorzitter van het Zorgbedrijf Els van Doesburg (N-VA) in een persmededeling in naam van de raad van bestuur. “Het Zorgbedrijf staat voor kwalitatieve zorg voor onze klanten en een fijne werkomgeving voor onze medewerkers. Ik ben heel blij dat Anne de continuïteit van onze zorg zal waarborgen en de fundamenten wil leggen voor de komende bestuursperiode, want het zijn uitdagende tijden voor de hele zorgsector.”

Ook Baré zelf kijkt uit naar maandag 19 februari, wanneer ze als CEO ad interim begint. “Het Zorgbedrijf is voor mij een beetje thuiskomen”, zegt Baré. “Ik kijk er enorm naar uit om samen met alle medewerkers verder te bouwen aan het Zorgbedrijf van de toekomst.”

Baré volgt Johan De Muynck op, die vijftien jaar CEO was en het Zorgbedrijf uitbouwde tot een bedrijf met 3.650 werknemers. Zijn vertrek gebeurde in onderling overleg met het Zorgbedrijf, maar de exacte reden voor zijn vertrek is nog steeds niet duidelijk.