sima supermarkt Foto: Stijn Van de Sande

Sima Supermarkt na twintig jaar volledig vernieuwd: “Blijven inzetten op goede kwaliteit en service”

De Sima Supermarkt in de Nekkerspoelstraat in Mechelen heropent op donderdag 15 februari de deuren. De winkel bestaat dit jaar twintig jaar en om dat te vieren werd de supermarkt volledig vernieuwd. “Van de vloeren tot de plafonds en van de kassa’s tot de rekken, alles is nieuw”, zegt zaakvoerder Kerim Kucun.

Zaakvoerders Kerim Kucun en Nuri Gokinan openden twintig jaar geleden hun Sima Supermarkt in de Nekkerspoelstraat in Mechelen. Al snel trok de winkel een trouw cliënteel aan. “We hebben veel verschillende klanten”, zeggen ze. “Maar het internationaal en divers karakter van de wijk komt ook terug in de supermarkt. We hebben bijvoorbeeld klanten die speciaal vanuit Leuven, Antwerpen of Brussel komen voor onze Turkse specialiteiten.”

Die klanten moesten de afgelopen maand even een alternatief zoeken voor hun boodschappen, want de supermarkt sloot enkele weken de deuren voor een grondige vernieuwing. “Alles wat je ziet is nieuw”, zegt Kucun. “De vloeren, de plafonds, de kassasystemen, de rekken, de koelinstallatie en zelfs de ramen aan de kant van de Nekkerspoelstraat, ze werden allemaal vernieuwd. Na twintig jaar was het tijd voor een opfrisbeurt en de supermarkt is nauwelijks nog te herkennen.”

Ook in de vernieuwde supermarkt willen de zaakvoerders de beste kwaliteit en service bieden. “We hebben een assortiment van 9.000 producten”, zeggen ze. “Dat is heel veel. Verse groenten en fruit blijven een belangrijk speerpunt, net als voedsel dat halal is en zeker de noten. Ons gamma aan noten kan je nergens anders vinden, zeker niet aan onze prijzen. Een groot deel van de wereld kan je terugvinden in onze rekken. Van West-Europa tot in Azië.”

Zestig arbeiders

De winkel opent op donderdag 15 februari opnieuw de deuren na een intensieve verbouwing. “Alles moest heel snel gaan”, klinkt het. “Op sommige momenten liepen er wel zestig arbeiders rond in de winkel. Maar we zijn blij dat we alles op tijd klaar hebben gekregen. We leggen nu nog de laatste hand aan het vullen van de rekken en zijn er helemaal klaar voor om onze klanten opnieuw met open armen te ontvangen en 100% voor hen te gaan.”

De komende jaren wil Sima zich blijven profileren als een sterke onafhankelijke supermarkt. “Maar we hebben al enkele jaren een goede samenwerking met Spar”, zegt Kucun. “Daardoor kunnen we veel producten bij hen aankopen en kan je een groot deel van hun gamma ook in onze winkel terugvinden.”