Restaurant Puro 26 Aisha Van Zele, Miguel Dheedene en Puro 26, hun restaurant dat failliet is. Foto: FVV/JVDP

Restaurant Puro 26 van Miguel Dheedene en Aisha Van Zele legt de boeken neer: “De keuze is gemaakt met pijn in het hart”

Restaurant Puro 26 op de Leopold de Waelplaats op het Zuid in Antwerpen heeft de deuren gesloten wegens een faillissement. Het is één van de zaken van Miguel Dheedene (49) en Aisha Van Zele (39), respectievelijk bekend van Fashion Club 70 en The Sky is the Limit. Ze namen het restaurant eind 2021 over.

Aisha Van Zele is een voormalig model en is bij een groot publiek bekend geworden door haar deelname aan The Sky is the Limit, toen ze nog samen was met de ondertussen overleden flamboyante West-Vlaamse zakenman Philip Cracco. Miguel Dheedene is mede-eigenaar van modedistributeur Fashion Club 70. Vorig jaar in mei kwamen Miguel en Aisha nog in het nieuws met de geboorte van zoontje Tiger. Voor haar was het haar eerste kindje, Miguel heeft al een dochter uit zijn eerdere relatie met Tanja Dexters. Nu is er het faillissement van Puro 26 dat de aandacht opeist.

Miguel Dheedene kent het klappen van de zweep in de horeca. Hij investeerde met zijn familie in heel wat horecazaken waarvan de bekendste Le Pristine is, in samenwerking met Sergio Herman. Ruim twee jaar geleden, op 1 november 2021, namen Miguel Dheedene en Aisha Van Zele -deze keer als koppel- Puro 26 en Ferrier 30 over. Dat zijn twee Italiaans geïnspireerde restaurants op de Leopold de Waelplaats op het Zuid. Het was Aisha’s eerste stap als zelfstandige in de horeca, een stiel die ze tijdens haar studententijd al leerde kennen.

“Het concept blijft gewoon behouden”, zei Aisha bij de bekendmaking van het nieuws in een gesprek met deze krant. “Ferrier 30 is standvastig en loopt al zeventien jaar gesmeerd. Dat moeten we vooral zo houden. Puro 26 is het kleine broertje, dat ook Italiaans serveert, maar met zijn kleine gerechtjes eerder gericht is op sharing. Die zaak kan nog groeien en er kunnen dingetjes veranderen”, zei ze kort na de overname.

Het was de tijd waarin het coronavirus voor grote onzekerheid zorgde, zeker in een sector met veel restricties als de horeca. Toch maakte het koppel duidelijk dat het vertrouwen had in de dubbele investering op het Zuid, tegenover het KMSKA op de hoek van de De Burburestraat. “Je moet af en toe risico’s nemen”, klonk het.

Verlies

Maar Puro 26 heeft blijkbaar niet het verhoopte parcours afgelegd. De zaak heeft fikse verliezen gedraaid, wat uiteindelijk tot een faillissement leidde. In het laatste afgesloten boekjaar staat een over te dragen verlies van 321.836 euro, een jaar eerder was dat 208.413 euro.

Archiefbeeld: Aisha Van Zele en Miguel Dheedene met tussen hen in voormalig zaakvoerder Stefano Lampis, bij de overname eind 2021. Foto: Jan Van der Perre

Aisha legt op sociale media de context uit, daarin bijgetreden door Miguel. “Als een zaak wordt overgenomen waarbij verklaringen en waarborgen worden verleend die nadien onjuist en onvolledig blijken, dan moet je soms moeilijke beslissingen nemen. De balansen van de overgenomen vennootschappen waren niet waarheidsgetrouw. De keuze is gemaakt met pijn in het hart”, klinkt het.

Voor Puro 26 is het verhaal dus definitief ten einde. De website werd geschrapt en ook de culinaire gids Gault&Millau haalde de zaak al uit de digitale gids. Puro 26 kon daar trouwens rekenen op een notering van 12 op 20, hetzelfde puntenaantal dat ook aan Ferrier 30 werd gegeven. Of er ook zakelijke donderwolken boven de drukbezochte ‘grote broer’ Ferrier 30 hangen, is op dit moment niet duidelijk.

De voorgevel van Puro 26. Foto: Jan Van der Perre