Wander en Saloua Bar ToTaste Wander (37) en Saloua (35) openen aanstaande vrijdag Bar ToTaste op de Grote Markt. Foto: yjs

Wander (37) en Saloua (35) openen restaurant en wijnbar op Grote Markt: “Quasi alle gerechten passeren de grill”

Wander De La Rosa (37) en Saloua Beni Touzin (35) openen aanstaande vrijdag de deuren van hun vlees- en grillrestaurant én wijnbar ‘Bar ToTaste’ op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Het koppel uit Zwijndrecht stampt zo naast hun cateringbedrijf nu ook een eigen restaurant uit de grond.

Afgelopen zomer waagde chef-kok Wander de sprong om een pop-upbar op het Sint-Niklase marktplein uit te baten in samenwerking met bowlingketen Wima. Het pand, de locatie en geslaagde pop-upformule overtuigden Wander en partner Saloua om er in navolging een eigen restaurant te openen. Drie jaar geleden werd ook hun cateringbedrijf ToTaste onder het doopvont gehouden en daar komt nu dus een eigen restaurant bij, onder de noemer Bar ToTaste.

Het nieuwe vlees- en grillrestaurant met de bijhorende wijnbar opent komende vrijdag voor het eerst de deuren. “In ons cateringbedrijf ligt de nadruk op wereldkeuken en die accenten zullen ook hier te merken zijn”, aldus Wander.

“Zo goed als alles zal hier klaargemaakt worden op de grill, gaande van de ribeye tot de tomahawk en de klassieke côte à l’os. Op die manier vlees bereiden is mijn absolute passie. We willen tegelijk een breed publiek aanspreken door ook te voorzien in burgers, salades en visgerechten die eveneens via de grill zullen passeren. De gerechten zullen ook steevast vergezeld worden door aangepaste wijnen.”

De vleesgerechten worden steevast bereid op de grill. Foto: yjs

Wie het restaurant op de Grote Markt binnenwandelt, wordt overdonderd door een splinternieuw interieur dat een mix van verschillende stijlen aandoet. “Zulke inrichtingen vind je vooralsnog vooral in grootsteden zoals Antwerpen en Gent, maar zelden of nooit in Sint-Niklaas“, vult Saloua aan.

Lounge

“Naast het restaurant, kunnen klanten hier ook gewoon iets komen drinken in ons lounge en wijnbar. Daarom openen we eveneens op donderdagvoormiddag de deuren om mensen die naar de wekelijkse markt komen, ook onze zaak te laten ontdekken en hier te genieten van een kopje koffie of een glaasje wijn met een tapasbordje of een lunchmenu waarmee we zullen starten. Op die manier leren ze de zaak al kennen en zullen ze allicht sneller geneigd zijn om hier een tafeltje te reserveren.”

Ook de aankomende heraanleg van de Grote Markt schrikt het duo niet af. “Het is goed dat we nu al wat naamsbekendheid kunnen vergaren en hebben er vertrouwen in dat de Sint-Niklazenaar ook tijdens de werken de weg naar onze zaak zal vinden”, vertelt Wander. “Op langere termijn zal het hier aangenamer vertoeven zijn en dat is ook voor ons terras een voordeel.”

Het koppelt opent ook op donderdagvoormiddag de deuren om de Sint-Niklazenaar kennis te laten maken met de nieuwe zaak. Foto: yjs

Wander en Saloua hebben de wind in de zeilen en zijn naast de opening van hun zaak ook volop in de weer met het verbouwen van de aangrenzende feestzaal die het duo nog voor de zomer wil openen.

“Wat begon met één foodtruck is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig cateringbedrijf met daarnaast straks ook een eigen restaurant”, klinkt het nog. “Dat is naar ons idee heel organisch gegroeid en toen ook de mogelijkheid om de feestzaal er bij te nemen, leek ons dat een logische volgende stap. Toch willen we ons in eerste instantie nog focussen op de opstart van Bar ToTaste.”

De zaak op de Grote Markt is vanaf 2 februari iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 17 tot 22 uur en op donderdag van 10 uur tot 22 uur.

Foto: yjs

Foto: yjs

Foto: yjs