restaurant-brasserie Oliver Restaurant brasserie Oliver. Er staat nog een bordje met ‘te koop’, maar dat mag nu weg. Foto: kma

Jong koppel heropent restaurant-brasserie Oliver en behoudt vertrouwd concept en naam

Restaurant-brasserie Oliver op de Liersebaan in Massenhoven heropent op 3 februari de deuren. Tinne Van Overloop (30) en Jens Mariën (30) zetten het vertrouwd concept in de horecazaak verder. Ze behouden ook de naam, die in de buurt nog altijd klinkt als een klok.

In augustus 2022 ging restaurant Oliver dicht. Na 32 jaar zeiden Griet Vanhove en Peter Nuyts het hectisch horecaleven vaarwel. Sindsdien stond het pand te koop. Er was wel interesse, onder meer van een fruitwinkel en zelfs van een apotheek, vertelden de eigenaars destijds. Maar finaal was het vaak de bank die moeilijk deed om jonge ondernemers een kans te gunnen. Zelf hoopten Griet en Peter stiekem dat Oliver zijn horecabestemming zou blijven behouden.

Ervaring

Tinne Van Overloop (30) uit Halle-Zoersel en Jens Mariën (30) uit Malle maken die droom nu waar. Ze hebben beiden al veel horeca-ervaring, hij onder meer als kok-aan-huis en cateraar. Ook Tinne werkte al in verschillende horecazaken. Ze droomden al langer van een eigen zaak, maar door omstandigheden werden hun plannen nu wat versneld.

Brasserie-restaurant Oliver blijft een begrip. Foto: kma

Ze werkten allebei in de brasserie van Werf 44 in Schilde. Twee weken geleden overleed de zaakvoerder, de Berchemse N-VA-districtsschepen Janick Doré (53) onverwacht. Hierdoor is de brasserie W44 nu tijdelijk gesloten. “We waren eigenlijk op zoek naar een woonst, en kwamen hier in Massenhoven uit op een woonst mét horecapand”, legt Tinne uit.

Horeca-ondernemers hebben het doorgaans moeilijk om personeel te vinden, maar het team van Werf 44 dat nu ook zonder werk is gevallen, is enthousiast om de overstap naar Oliver in Massenhoven te maken. Tinne en Jens kunnen zo aan de slag met een geolied keuken- en zaalteam dat al helemaal op elkaar is ingespeeld.

Het concept van Oliver blijft hetzelfde, met de Franse brasserie-restaurantkeuken, en ruime openingsuren vanaf 11u, zes dagen op zeven, met sluitingsdag op woensdag. Op zondagochtend zal er om 8.30u gestart worden met ontbijt. Dat ontbijt is nieuw. Oliver was vermaard voor zijn schaal- en schelpdieren. Die reputatie willen Tinne en Jens hoog houden.

Het koppel heeft drie kinderen van twaalf, tien en vijf jaar. “Maar doordat we boven de zaak wonen, is dat haalbaar. Onze voorgangers deden dat ook.”

In het gebouw op de Lammerenberg, zoals het kruispunt in de volksmond wordt genoemd, was vroeger het legendarisch café Lammerenberg van gewezen rijkswachtcommandant Frans Gerniers gevestigd. Oliver was zo populair als restaurant-brasserie dat zelfs enkele vaste klanten hun zoontje Oliver noemden.