Plan Cé Herentals Katleen Schelles en Cédric De Peuter toverden het vroegere De Noen om in een eigen zaak met een heel andere huisstijl: Plan Cé. — © RR

Plan Cé verwent smulpapen op Herentalse Grote Markt

In het pand waar tot vorige herfst horecazaak De Noen gevestigd was, hebben Katleen Schelles en Cédric De Peuter woensdag Plan Cé geopend. Beiden hebben ervaring in de horeca en presenteren er een fraaie bistrokaart. Maar ook een koffie drinken tijdens de markt kan nog.

Het pand waar bistro Plan Cé in de voetsporen treedt van voorganger brasserie De Noen zit mee verscholen onder het overhangende appartementsgebouw op de Grote Markt, waar ook de ingang van Delhaize zich bevindt. Trouwe Noenklanten die de nieuwe zaak van Cédric ‘Cé’ De Peuter (51) en Katleen Schelles (42) binnenstappen, moeten wellicht even wennen aan het interieur. Dat is bijna onherkenbaar gewijzigd, naar een eigen huisstijl die vooral moderne gezelligheid uitstraalt en heel lichtrijk is. “Er is hier inderdaad ongelooflijk veel werk verzet”, zegt Katleen Schelles. “We kregen daarbij onschatbare hulp van Nathalie Spiessens, die samen met haar man Daniël Holt voor een make-over van het interieur zorgde.”

De uitbaters van Plan Cé kunnen heel wat horeca-ervaring in andere Herentalse zaken voorleggen. Ze leerden elkaar overigens kennen bij De Posterijen, een zaak in het vroegere postgebouw op de Grote Markt die vooral eind vorige eeuw enkele decennia erg populair was. Nadien verloren ze elkaar wat uit het oog, tot ze elkaar drie jaar geleden weer vonden. Als gelukkig koppel begonnen ze al snel plannen te smeden om een eigen zaak in hun geliefde stad te openen. Toen ze vernamen dat de uitbaatster van De Noen eraan dacht haar zaak over te geven, ging het snel.

Bistro én koffie

Plan Cé, naar de roepnaam van Cédric, hanteert zelf als ondertitel ‘coffee & bistro’. Dat moet de veelzijdigheid van de nieuwe zaak benadrukken. De kok wil zijn klanten ‘eerlijke, klassieke en vooral lekkere gerechten’ serveren. Op de kaart treffen smulpapen naast klassieke bistrogerechten ook enkele vegan opties aan. “Zo goed als alles op de kaart wordt in huis gemaakt. We hebben gekozen voor een kaart waar we zelf gelukkig van worden en die gaat van een heerlijke croque monsieur tot ons huisgemaakt stoofvlees. Met de suggesties zullen we het hele jaar door de seizoenen volgen”, licht Cédric toe.

Het interieur ademt moderne gezelligheid uit en is heel lichtrijk. — © RR

Het andere luik in de slagzin van Plan Cé wil aangeven dat klanten ook overdag welkom zijn om gewoon iets te komen drinken. Bijvoorbeeld met de wekelijkse vrijdagmarkt pal voor de deur kunnen zij er probleemloos komen kletsen boven een kop koffie.

Proefavond

Het koppel ging bij de opening niet over één nacht ijs. Om te wennen aan de keuken en het werkritme organiseerde het afgelopen weekend al een try-out voor een select publiek van familieleden en vrienden. “Het is altijd handig om vooraf een nieuwe kaart in een nieuwe en deels onbekende keuken te testen voor een echt publiek”, legt Cédric De Peuter die insteek uit. “Op die manier weet je als kok meteen waar je aan toe bent. Het was nog een beetje zoeken, maar we zijn zeker tevreden met hoe het is gelopen.”

Daaraan koppelden de horecaondernemers bovendien een nobel doel. Ze schenken een deel van de inkomsten van die proefopeningsavond aan Kebene. Dat is een kleinschalig project in Kenia dat straat- en weeskinderen opvangt. “Het is onze bedoeling om dit project in de paasvakantie ter plaatse in pure realiteit te gaan omzetten. Dit maakt van de try-out voor ons een nog groter succes.”

Plan Cé op de Grote Markt is iedere week van woensdag tot en met zaterdag geopend.