Adelta Een bestelwagen met het nieuwe Adelta-logo. Dat wordt nu weer verwijderd. Foto: Hannes Van Gael

Water-Link zet nieuw logo op voertuigen, maar moet het alweer verwijderen om bijzondere reden: “Te vaak tegengehouden door politie”

De Antwerpse Watermaatschappijen Water-Link en Pidpa zouden begin dit jaar fusioneren tot Adelta. Door een vertrouwensbreuk staat de fusie on hold. Op de voertuigen van Water-Link prijkt echter al een nieuw logo. Dat wordt nu terug verwijderd, en wel om een bijzondere reden: de medewerkers werden te vaak tegengehouden door de politie in de Antwerpse haven.

Veel Antwerpenaren hebben het ongetwijfeld al gemerkt: de voertuigen van watermaatschappij Water-Link rijden sinds vorige maand rond met een nieuw logo. Dat werd ontworpen naar aanleiding van de fusie met Pidpa, de andere Antwerpse watermaatschappij. De twee zouden op 1 januari fusioneren tot één grote watergroep, Adelta, maar door wantrouwen tussen beide partijen gaat de fusie tijdelijk niet meer door. Water-Link besliste intussen de nieuwe logo’s weer van zijn voertuigen te verwijderen. Het gaat om negentig van de honderdtachtig voertuigen.

“Onze medewerkers werden in de Antwerpse haven vaak tegengehouden door de politie”, zegt An Vylders van Water-Link. “De politie vond het verdacht dat ze in de haven rondreden met een voertuig van Adelta, maar aan de slag waren in werkkledij met het logo van Water-Link. Daarom hebben we nu besloten de stickers te verwijderen en de voertuigen opnieuw te voorzien van een klein Water-Link-logo op de deuren.”

Het aanbrengen van de nieuwe logo’s kostte volgens Vylders 130 euro per voertuig. Voor de negentig voertuigen kwam dat in totaal dus op 11.700 euro. “Verder hebben we het nieuwe logo nog nergens gebruikt”, vervolgt Vylders. “Er is wel nieuwe werkkledij besteld, maar die zouden we ook los van een fusie aanbesteed hebben”, klinkt het.

Een bestelwagen met het nieuwe Adelta-logo. Dat wordt nu weer verwijderd. Foto: rr

Wantrouwen

Bij Pidpa rijden nog geen voertuigen met het nieuwe logo rond. Dat zegt iets over het mogelijke wantrouwen van Pidpa om met Water-Link in zee te gaan. Van toenadering tussen beide is officieel nog geen sprake. Achter de schermen zou wel gepraat worden. Pidpa staakte twee maanden geleden de gesprekken en de onderhandelaars wachten nog steeds op een signaal van Water-Link om het vertrouwen weer te herstellen. Het is onduidelijk waar de knoop tussen beide watermaatschappijen zit. Ondertussen blijven ze elk onder hun eigen naam verder werken.

De fusie tot Adelta werd vorig jaar nog officieel beklonken in aanwezigheid van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Adelta zou instaan voor de waterbevoorrading aan meer dan 1.850.000 inwoners uit de 69 steden en gemeenten in de provincie Antwerpen.