Liaska en Wesly 2 Liaska en Wesly. Links achter Liaska een stoere berentrui uit hun eigen collectie. Foto: kma

Geen idee te gek voor nieuwe winkel Doe Dis Zot, specialist in gepersonaliseerde artikelen

Een gepersonaliseerd Valentijnsgeschenk nodig? Bij de Doe Dis Zot, de nieuwe winkel van Liaska Rottenbiller (28) en Wesly Van den Bergh (36) in Sint-Antonius, kan je bedrukkingen in alle kleuren op kledij, hout, leder en acryl laten zetten. “Goale bedenkt, wij moaken et”, is de baseline.

De Doe Dis Zot, kortweg ddz, bevindt zich op de Handelslei 206 in Sint-Antonius, naast de Kip & Co. Liaska Rottenbiller (28) en Wesly Van den Bergh (36) openden hun shop afgelopen weekend. Het koppel heeft drie kinderen, met een vierde op komst in april. Het concept bestaat uit zoveel mogelijk gepersonaliseerd maatwerk, op voorzet van de klant. “We hebben een aantal voorbeelden liggen om mensen inspiratie te geven”, vertelt Liaska. “En we hebben onze eigen berencollectie van 55 verschillende soorten beren, van hele stoere met een gasmasker over basketberen of een beer aan een schildersezel, die we op een sweater of t-shirt kunnen drukken. Maar wie een zot idee heeft mag er zeker mee binnenstappen, en wij gaan ermee aan de slag.”

Foto: kma

Liaska en Wesly wonen in Berendrecht. “Maar de kinderen gaan hier naar school op Antoontje in Sint-Antonius. Ik ben zo tevreden van de school hier, dat we het belangrijk vonden dat ze hier kunnen blijven gaan. Ze ’s morgens brengen is geen probleem, want je rijdt dan tegen de filerichting in. Maar vroeger werkte ik in de haven en moest ik dan terug naar Antwerpen. Dan was ik soms anderhalf uur onderweg. We droomden al langer van een eigen zaak. Zo is het plan gegroeid om hier onze winkel te starten.”

Doe Dis Zot doet alle soorten bedrukkingen op kledij, maar ook op fluohesjes. Om de fluo te bedrukken hebben ze zeventig verschillende soorten lettertypes en tal van afbeeldingen zoals van zeemeerminnen. Normaal gezien is alles binnen de drie werkdagen klaar. “We gebruiken echte verf, dus kunnen we in alle kleuren van de regenboog drukken. De kwaliteit is beter dan wanneer je bestickert. We drukken ook foto’s op canvas. Ons doelpubliek zijn mensen die iets origineels zoeken, of bedrijven die bijvoorbeeld hun logo op een polo ofzo willen. Dat kan ook voor kleine bedrijfjes, want je moet bijvoorbeeld geen twintig stuks afnemen zoals bij veel andere winkels wel het geval is.”

Drukken met verf op textiel of hout: alles kan. Foto: kma

Wesly houdt zich vooral bezig met de bedrukking, terwijl Liaska ook het fijnere ‘frulwerk’ voor haar rekening neemt. Dat is dan bijvoorbeeld het lasergraveren op hout, de 3D-figuren in hout maar ook het drukken op hout.

De Doe dis zot (in drie woorden) heeft een Facebookpagina en zit op Instagram met de openingsuren en alle details.

Een beloningspot voor kindjes met smileys. Foto: kma