Schermafbeelding 2024-01-19 om 16.27.46

Multinational koopt zich in bij klepper uit Kermt

My Health, een bedrijf dat in 2017 werd opgericht door Raf Dybajlo, heeft een licentieovereenkomst gesloten met de internationale Biocodex Group. De multinational, met een omzet van meer dan een half miljard euro (onder meer dankzij het geneesmiddel Enterol) koopt zich bovendien voor 20% in bij de Hasseltse biotech-speler.

My Health is gespecialiseerd in microbiotische oplossingen. Het brengt een assortiment van voedingssupplementen op de markt die consumenten helpen bij een gezonde spijsvertering, mentale gezondheid, soepele gewrichten, een sterk immuunsysteem, gezonde urinewegen, enzovoort. Voor één van deze producten, het voedingssupplement Duospore (in België gekend als My Gastric), heeft My Health nu een licentieovereenkomst getekend met Biocodex Group. Dit houdt in dat de Franse farmaceutische familiegroep de Hasseltse microbiota gaat verdelen naar een potentieel van meer dan 100 landen en zo My Health verder internationaal zal lanceren.

Biocodex neemt tevens een minderheidsbelang van 20% in het bedrijf van Raf Dybajlo. Die is -uiteraard- zeer enthousiast over deze strategisch samenwerking: “Ik ben vereerd dat het innovatieve onderzoek en het commerciële succes van My Health erkend worden door Biocodex. Met een gedeelde visie op het belang van microbiota en een gemeenschappelijke toewijding aan innovatie en wetenschap, kijken we ernaar uit om onze oplossing voor functionele dyspepsie naar vele nieuwe markten te brengen.”