Het MoMu café In het artikel stond Antwerpen op de tweede plek als beste reisbestemming in 2024. Foto: Stany Dederen

MoMu Café staat in bekend magazine Architectural Digest: “We zijn super trots”

Het MoMu café, de horecazaak van het Antwerpse Modemuseum, staat samen met het museum in het magazine Architectural Digest als onderdeel van de 24 beste plekken om te reizen in 2024. Het café kreeg in oktober 2023 nog een nieuw jasje.

In een artikel getiteld AD’s 24 Best Places to Travel in 2024 staat de stad Antwerpen op nummer 2 in de lijst. In het artikel wordt de Koekenstad omschreven als “een kleine Belgische stad die een grote impact op de Europese mode en design heeft. Dit is een stad waar ontwerpers kunnen openbloeien”. Als tips geven de auteurs van het artikel het Modemuseum en het bijhorende Café MoMu, het KMSKA, en het luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp.

“We zijn super trots. We wilden het nieuwe MoMu Café vooral veel toegankelijker maken”, zegt communicatieverantwoordelijke van het museum David Flamée. “Meer dan voorheen moest het café een gezellige ontmoetingsplaats worden en een plek voor iedereen.” Behalve museumbezoekers zijn ook buurtbewoners, toevallige passanten of mensen die een rustige werk- of studeerplek zoeken meer dan welkom in het café.

Het MoMu Café kreeg in oktober 2023 een nieuw jasje. Het bestaande interieur werd behouden, maar de muren van het café werden flink onder handen genomen. Daarnaast ging het café werken met een wekelijks wisselende menukaart. Daarop staan onder andere maaltijdsalades, broodjes, soepen, stoofpotjes, gezonde bowls en balletjes in tomatensaus voor de kleinsten.

Het MoMu Café wisselt wekelijks het menu. Foto: niccola.be

Architectural Digest is een Amerikaans maandelijks magazine dat al meer dan honderd jaar bestaat. Het magazine focust zich vooral op interieur- en landschapsarchitectuur. Daarnaast is het ook bekend van de jaarlijkse AD100-lijst, die de meest invloedrijke interieurontwerpers en architecten over de hele wereld erkent.

Axel Vervoordt

Op die lijst staat interieurontwerper Axel Vervoordt uit ’s Gravenwezel. Hij leidt interieurprojecten over heel de wereld, en meestal voor mensen met veel geld. Zo verzorgde hij al het interieur van Ye (Kayne West) en Kim Kardashian, Robert De Niro en Madonna.

Axel Vervoordt ontwierp al het interieur van verschillende wereldsterren. Foto: RR