Fnac Meir 2 De nieuwe winkel van Fnac op de Meir. Foto: Joris Herregods

Fnac opent nieuwe winkel op de Meir

Boeken- en multimediaketen Fnac heeft woensdag de deuren geopend van zijn nieuwe winkel op de Antwerpse Meir. Zo sluit Fnac na 33 jaar zijn hoofdstuk in winkelcentrum Grand Bazar af. Een nieuwe invulling voor die winkelruimte is er voorlopig nog niet.

Voor klanten van Fnac is het wellicht even wennen, want na meer dan dertig jaar kunnen ze niet meer terecht in winkelcentrum Grand Bazar, vlak bij de Groenplaats. Ze moeten nu een paar honderden meters verder zijn, op de Meir 66, waar tot vorig jaar Maison du Monde gevestigd was.

Fnac droomt al jaren van een winkel op de Meir, dat als dé winkelstraat van Antwerpen veel meer passage kent. Fnac haalt de dalende bezoekerscijfers van de Grand Bazar ook aan als één van de redenen voor het vertrek.

Op de eerste openingsdag vonden al heel wat shoppers hun weg naar de nieuwe winkel. Foto: Joris Herregods

Vanden Borre

Zusterketen Vanden Borre, is niet mee verhuisd. Die houdt (voorlopig) op te bestaan. Al blijft de keten wel zoekende naar een nieuwe locatie voor een Vanden Borre-filiaal.

Het vertrek van Fnac is een zware dobber voor Grand Bazar. De multimediaketen was al jaren één van de sterkhouders. De winkelruimte op de eerste en tweede verdieping staat nu leeg, Een nieuwe invulling is er voorlopig nog niet, al wordt er naarstig naar nieuwe huurders gezocht.

In Grand Bazar staat het voormalige winkelpand van Fnac leeg. Foto: Joris Herregods