Margritje Verwimp Margritje in haar kaaswinkel. — © Hildt Van Geirt

Bekende winkelierster overleden: Kaas Verwimp was een begrip in Herentals

Herentals verliest één van de zijn meest bekende winkeliersters. Zondag overleed Margritje Verwimp op amper 74-jarige leeftijd. Tot vorig jaar baatte de vrouw de kaaswinkel Verwimp op de Grote Markt in Herentals uit.

De winkel was bijzonder omdat het authentieke interieur de sfeer van vorige eeuw uitademde. Margritje bediende de klanten steevast in een smetteloze witte schort. Naast de betere kazen werden in de winkel ook wijn, koffie’s en thee verkocht. Je kon er ook koekjes kopen verpakt in metalen dozen, vaak bedrukt met foto’s van royalty.

Met de producten uit haar winkel maakte de uitbaatster ook prachtige geschenkmanden. Kaaswinkel Verwimp was op die manier een begrip in Herentals. Eind vorig jaar heeft Margritje om gezondheidsredenen haar winkel gesloten en blijft het metalen rolluik omlaag. Daarna is het snel gegaan.

Margritje is overleden in het ziekenhuis in Turnhout. Ze bleef heel haar leven ongehuwd. Op zaterdag 20 januari om 14 uur wordt voor de winkelierster een afscheidsplechtigheid georganiseerd in de Aula Van den Broeck langs Hannekenshoek in Herentals. Op vrijdagavond kan een laatste groet gebracht worden in het funerarium.