Huis van Hoof Foto: Dirk Vertommen

Mechels restaurant Huis van Hoof sluit de deuren

Restaurant Huis van Hoof in de Guldenstraat in het centrum van Mechelen sluit de deuren. De zaak opende in 2016, maar kreeg het volgens de uitbaters steeds moeilijker. De oorzaak is volgens hen te zoeken bij de energiecrisis en de veranderde verkeerssituatie in de stad.

Net voor de zomer van 2016 opende Huis van Hoof in de Guldenstraat in Mechelen de deuren. In eerste instantie als ontbijt- en lunchzaak, maar na de coronacrisis ging de zaak de gastronomische toer op. Zaakvoersters Stéphanie Van Rompaey en Mieke Van Hoof namen met Gunther Heylen een chef-kok onder de arm. “Door ook ’s avonds te openen willen we de putten die corona gemaakt heeft sneller vullen”, klonk het destijds.

Maar nu komt er aan dat verhaal een einde. In een post op sociale media nemen Van Rompaey en Van Hoof afscheid van hun klanten. “Sinds de opening hebben we ons gesmeten in dit waanzinnige avontuur”, zeggen ze. “Huis Van Hoof werd een succesverhaal dankzij de combinatie van de vele mooie reacties en bezoekjes van onze klanten en onze passie voor smaak, genieten en iedereen een glimlach op het gezicht willen bezorgen.”

Verkeerssituatie

“Maar toen het coronavirus uitbrak, werd het een zware rit”, klinkt het. “We sloegen ons erdoor, kropen uit het dal maar moeten nu toch de moeilijkste beslissing uit ons leven nemen. De toenemende energiecrisis en de verkeerssituatie in de stad die helemaal omgegooid werd deden ons stilaan de das om. We merken dat onze klanten de stad vermijden. Zo voelen we ons kindje stilaan uit onze handen glippen.”

En dus beslisten de zaakvoerders om de deuren niet meer te openen. “We zijn iedereen enorm dankbaar voor de vele steun die we gekregen hebben. We willen de klanten bedanken voor de vele mooie jaren en hun keuze om bij ons te komen genieten. Daar zijn ook heel wat warme vriendschappen door ontstaan.”

Huis van Hoof is al de tweede Mechelse horecazaak die dit weekend de sluiting aankondigt. Eerder maakte ook muziekcafé De Floeren Aap bekend ermee op te houden.