140124-Kathy Hayen Mika-Car01

Kathy kart voor u naar de keuring

Mika-Car, zo heet onze Starter van de Week. Zaakvoerder Kathy Hayen verkoopt geen auto's, maar gaat voor u aanschuiven bij de autokeuring en brengt alle formaliteiten in orde. "Ik ontzorg mijn klanten van een taak waar ze doorgaans een hekel aan hebben", zegt ze.

Voor wie de lange wachttijden bij de verplichte autokeuringen wil vermijden, biedt Kathy Hayen van Mika-Car een oplossing. Zowel voor de periodieke keuringen als voor de keuringen bij verkoop kan Kathy worden ingeschakeld.

“Ik heb ruim 10 jaar in het spoor gelopen van de Waalse autohandelaars die deze service aanbieden aan de poorten van de autokeuring”, zegt ze. “Ik heb in die periode de knepen van het vak geleerd, en nu ga ik zelf -op een strikt wettelijke basis- er mijn beroep van maken.

Mika-Car is gevestigd in Groot-Gelmen (Sint-Truiden). “Dat is de perfecte uitvalsbasis, op zowat 10 km van de autokeuringen in Heers, Alken en net over de taalgrens in Wanze. Ik ga voor mijn klanten zowel naar de jaarlijkse keuring als keuring voor verkoop, tweedehandskeuring met handelaarsplaten, keuring na ongeval en tenslotte ook de keuring voor verlaging. Onze V-beroepsplaten worden niet uitgeleend of verhuurd aan derden.”

Binnen een straal van 20 kilometer haalt Kathy de voertuigen voor keuring op, en brengt ze die ook netjes terug. De grote troef van de start-up? “Er zijn bij ons geen wachttijden”, zegt ze. “Een maand op voorhand leg ik mijn afspraken op de keuring vast, wat mij toelaat met eender welk voertuig mij aan te bieden. Dit kan voor handelaars in tweedehandswagens doorslaggevend zijn om de verkoop al dan niet te bepaalde situaties een zeer belangrijke service om de verkoop al dan niet te realiseren.”

Kathy Hayen voert desgewenst ook de preventieve check uit vooraleer naar de keuring te vertrekken. “De afstelling van de lichten, het profiel van de banden, de aanwezigheid van de brandblusser en de correcte papieren… Het kan de eigenaar de miserie van een herkeuring besparen. En ja, zelfs de claxon testen we op voorhand al een keertje uit!”