Antwerpse gym The Brick Massagetoestel iYu Pro aan het werk. Foto: Medical Expo

Antwerpse gym The Brick neemt binnenkort massagerobot in gebruik

Het Franse bedrijf Capsix Robotics heeft een innovatief massagetoestel op de markt gebracht. Binnen een tweetal weken neemt het Antwerps sportcentrum The Brick het toestel in gebruik, zo werd gezegd op een technologiebeurs in Las Vegas.

Volgens het Franse bedrijf Capsix Robotics, dat deze week zijn ontwikkelingen voorstelt op CES, de grootste techbeurs ter wereld in Las Vegas, werd het tijd om een nieuw soort massagetoestel op de markt te brengen. Weg met die massagestoelen, de iYu Pro is de nieuwe oplossing. Het zou rugpijn verminderen en een mentale verlichting bieden.

Ook in Antwerpen wordt uitgekeken naar deze oplossing. Het model zou de komende weken aankomen bij The Brick, een ‘flagship gym’ met vestigingen op het Zuid. Tenminste, zo meldt Capsix vanuit Las Vegas. Naast sportcentra zou de robot ook zeer geschikt zijn voor op werkplekken om 20 minuten te ontspannen.

Oprichters en ingenieurs François en Carole Eyssautier sloegen de handen in elkaar met fysiotherapeut Stéphane Rollet en sleutelen al sinds 2015 aan dit massagetoestel. De motorische arm heeft een soort zachte handpalm die beweegt over de rug net zoals bij een massage door een mens.

Wanneer de arm over de rug beweegt, weet die meteen welke plekjes behandeld moeten worden. Die info verzamelt de robot tijdens een 3D scan van het lichaam. Via een afstandsbediening en een programma kan je de beleving volledig naar jouw hand zetten.