Spoorhuis ging in 2016 open in een voormalige douaneloods naast het fietspad Bels Lijntje. Op het vroegere perron is een terras gemaakt. Voormalig zaakvoerder Raf Doms was sinds vorig jaar op zoek naar een nieuwe uitbater. Voor Leon Borburgh (34) uit Baarle-Nassau wordt het geen stap in het onbekende. “Mijn ouders hebben café De Grens hier vlakbij uitgebaat”, vertelt Leon. “Daar heb ik jonge leeftijd meegeholpen. Via een stage heb ik daarna enkele jaren in een hotel in Breda gewerkt. De voorbije tien jaar had ik een cateringbedrijf, dat leverde aan Spoorhuis. Zo ben ik met Raf Doms in contact gekomen. Hij stelde voor om Spoorhuis over te nemen. Ik heb besloten om de stap te wagen, voor het cateringbedrijf heb ik een overnemer gevonden.”
“Het interieur heeft een iets andere uitstraling gekregen om het wat knusser te maken. De lambrisering is geschilderd en in het midden van de ruimte zijn stalen rekken geplaatst. Daar komen onder meer planten en wijnflessen. De tafels en de toog hebben we laten beitsen, zodat ze een meer donkere kleur hebben. De achterliggende zaal, die we verhuren voor feesten en recepties, is hetzelfde gebleven. Het terras krijgt nog ander meubilair”, legt Leon uit.
Speerpunt
Met de kleine aanpassingen wil Leon Borburgh Spoorhuis weer op de kaart zetten. “De locatie is altijd een speerpunt geweest. Jaarlijks rijden ongeveer een half miljoen fietsers over het Bels Lijntje. Iedereen moet zich welkom voelen in Spoorhuis, het is niet de bedoeling om op één doelgroep te mikken. De lunchkaart gaat van een eenvoudige croque-monsieur tot sliptongen. Elke maand gaan we activiteiten organiseren. De eerste is een wildavond op 27 januari, in februari volgt een winterbarbecue. Op zondag en maandag is Spoorhuis gesloten, maar vanaf Pasen gaan we ook op zondag open. In de zomer verschuift het sluitingsuur van 18 uur naar 20 of 21 uur”, zegt Leon.