Diependaele4 Vorig jaar ontving Vlaams minister Matthias Diependaele een Gouden Baksteen. Foto Bouwunie

Drie Kempense bouwbedrijven maken kans op een Gouden Baksteen

Bouwunie maakte woensdag de shortlist bekend van de kandidaten voor de Gouden Baksteen. Zestien finalisten dingen in vijf categorieën mee naar de gegeerde awards voor bouwbedrijven.

Bouwunie reikt ieder jaar ondernemersawards uit aan bouwbedrijven die uitblinken in één bepaalde categorie. Zo wil de federatie bouwbedrijven belonen voor hun ondernemerschap in niet altijd evidente omstandigheden, maar ook andere bouwbedrijven of kandidaat-bouwondernemers inspireren.

Uit alle kandidaten selecteerde de Bouwunie-jury zestien finalisten, verdeeld over vijf categorieën. Bij de kanshebbers vinden we ook drie Kempense bouwbedrijven terug.

SD Schrijnwerkerij & Interieur

In de categorie ‘Werkgever van het Jaar’ doet schrijnwerkers- en interieursbedrijf SD uit Herentals een gooi naar de titel. Stijn Dirken startte vijftien jaar geleden met de schrijnwerkerij. Tien jaar geleden kwam rechterhand Jef aan boord en drie jaar geleden HR-verantwoordelijke Femke. Hun team bestaat uit zestig vakmensen, die zich dagdagelijks met goesting en passie inzetten. De drie kernwaarden van SD zijn: vakmanschap, één aanspreekpunt en one team.

H3 Houtskeletbouw

H3 Houtskeletbouw uit Westerlo hoopt de hoofdprijs in de wacht te slepen als ‘Duurzame Onderneming van het Jaar’. Hermans Hout & Habitat BV werd exact twintig jaar geleden opgericht door Jan Hermans. Vanaf het begin lag de focus op ecologisch verantwoord bouwen. In die zin mag het bedrijf zichzelf pionier noemen. Onder de naam H3 Houtskeletbouw bouwen ze particuliere, energie-neutrale woningen waarbij erg veel aandacht gaat naar ecologisch verantwoorde materialen, die natuurlijk zijn van oorsprong en circulair inzetbaar.

TD-S

TD-S uit Rijkevorsel heeft een nominatie op zak voor ‘Project van het Jaar’. TD-S stond samen met hoofdaannemer Wyckaert en zijn partner Tectum Groep in voor de dakrenovatie van de productiehal van Volvo Trucks in Gent. Het project, uitgevoerd in de korte tijdspanne van het bouwverlof in juli, vereiste niet alleen waterdichtheidsgaranties, maar ook de renovatie van een minimum dakoppervlak van 10.000 vierkante meter en dat alles op drie weken tijd.

Nu de finalisten bekend zijn, start de publieke stemronde. De Bouwunie-jury deelde al de helft van de punten uit. Over de andere helft beslist het grote publiek. De awards worden op 2 februari uitgereikt op het Gala van de Gouden Baksteen in de Antwerpse Waagnatie.

Info en stemmen: http://www.degoudenbaksteen.be