REPM 1 kopie

Eltec vindt buddy in Brugge

Genk en Brugge... in het voetbal zijn het rivalen, in de wereld van het onderhoud van technische installaties zijn het bondgenoten. Zo heeft moederbedrijf Dexis (van o.a. Imes in Hasselt) de dochterondernemingen Eltec in Genk en Duvivier in Brugge gefusioneerd tot één geheel met 75 mensen en 25 miljoen omzet.

Duvivier en Eltec zijn allebei toonaangevende bedrijven in het onderhoud, herstellen en optimaliseren van ‘rotating equipment’ zoals industriële aandrijvingen en pompen. Ze behoren beide tot de groep Dexis, bij ons vooral gekend als eigenaar van Imes in Hasselt (specialist in benodigdheden voor de industrie). Eltec en Duvivier bundelen nu de krachten en gaan voortaan door het leven onder de paraplu Repm Dexis.

Directeur van het geheel, Marc Cools, benadrukt het unieke karakter van de samenwerking: “Het is noodzakelijk om in onze sector op verschillende gebieden actief te zijn”, zegt hij. “Gedurende de volledige levenscyclus moeten we onze klanten bijstaan om betere prestaties van hun machines te behalen. Door Duvivier Dexis en Eltec Dexis, twee complementaire entiteiten met een eigen expertise, te integreren, ontstaat een entiteit die een allesomvattend antwoord biedt op alle diverse behoeften rond machineprestaties. En dat is uniek in België.”

Repm staat voor: Rotating Equipment Performance Management. De sterktes die door de fusie worden uitgespeeld zijn de snelle respons en service op maat, en dit zowel aan de oost- als westkant van het land. “We vonden elkaar al 4 jaar geleden en zijn geleidelijk naar elkaar toe gegroeid”, aldus nog Cools. “Voor we onder dezelfde paraplu gingen zitten, hebben we al succesvolle projecten samen uitgevoerd. Een hecht partnerschap vraagt toch wat tijd en toewijding, vandaar de nieuwe structuur.”