Uitslaande brand teistert bekend Chinees afhaalrestaurant Ni Hao in Mechelen

Er is zaterdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken bij het Chinees afhaalrestaurant Ni Hao op de Brusselsesteenweg in Mechelen. Een politieman die op weg was naar zijn werk kon verschillende mensen evacueren.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse op de Brusselsesteenweg. Op beelden van omstanders is te zien hoe de vlammen uit het pand slaan en gepaard gaan met hevige rookontwikkeling.

Politieman Benny was op weg naar het werk toen hij de brand opmerkte. “Ik zag een enorme rookontwikkeling op de benedenverdieping”, zegt hij. “Op het eerste gezicht leek het of de zekeringkast die in brand stond.” “Er waren drie medewerkers van het restaurant aanwezig. Zij raakten op tijd buiten, maar één van hen heb ik wel moeten wegtrekken. Hij wilde de brand zelf blussen. Een begrijpelijke reactie, maar dat was onbegonnen werk. Het was een stevige uitslaande brand”, vertelt Benny.

(De tekst gaat verder onder de foto)

Foto: svds

Benny evacueerde ook de twee aanpalende panden. “Daar heb ik enkele mensen naar buiten moeten halen, zegt hij. Aan het Plaisanceplein is de Brusselsesteenweg momenteel afgesloten. Enkele wagens die voor het restaurant geparkeerd staan zijn ook beschadigd.

Het is nog niet helemaal duidelijk waar de brand precies is ontstaan, mogelijk vooraan in het pand. “Op het ogenblik van de feiten waren er vijf mensen aanwezig”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Zij konden tijdig ontkomen. Er zijn geen slachtoffers. De brand sloeg vrij snel over naar andere gedeelten van het pand, maar de brandweer had de vlammen vrij snel onder controle. Er is aanzienlijke schade aan het pand zelf, maar er zijn geen aanpalende woningen getroffen. Het onderzoek naar de omstandigheden loopt, maar alles wijst op een accidentele brand. Een aantal voertuigen werd getakeld en raakte mogelijk ook beschadigd.”