Laurens Van Dooren Laurens Van Dooren wordt nu de jongste cafébaas van Zoersel. Foto: kma

Laurens (24) neemt café Hal-Central over en wordt zo jongste cafébaas van Zoersel

Café Hal-Central in de dorpskern van Halle-Zoersel naast het pleintje met de kiosk blijft deze week dicht. Laurens Van Dooren (24) neemt het café over van Jan De Prins en Jennifer Schutters. Hij begon er in de zomer van 2022 als jobstudent. Dat beviel hem zo goed, dat hij een vaste kracht werd, en nu vanaf 7 januari dus de nieuwe cafébaas. En dat is prima nieuws voor Halle.

Jan De Prins en Jennifer Schutters, bekend van de zomerbar in 2019 in de vroegere leegstaande school in Halle, openden in de zomer van 2021 Hal-Central. Ze namen het café toen over van Maria Bernaerts en André Van Overloop, die in september 2020 de deuren van café ’t Plein – zoals de kroeg toen nog heette, sloten. Uit liefde voor hun dorp, gaven Jan en Jennifer het sympathiek café in Halle-Dorp een stevige metamorfose. Met nostalgische oude foto’s aan de muren, en een gezellige en tegelijk hippe aankleding, maakten ze er een zaak van waar jong en oud zich thuisvoelen.

Maar Jan en Jennifer bleven ook al die tijd hun gewone job verder uitoefenen. “Schrijf zeker niet dat we ons uitgeblust voelen!”, lacht Jennifer, maar het zal deugd doen om opnieuw eens een vrije weekenddag te hebben. In Laurens Van Dooren (24) vonden ze de ideale, gemotiveerde overnemer.

Hal-Central straalt gezelligheid uit. Het is zo’n kroeg waar jong en oud zich thuisvoelen. Foto: kma

“Ik ben hier begonnen als student in de zomer van 2022”, vertelt Laurens, die communicatiemanagement studeerde, met de afstudeerrichting event, concept en organisatie. Laurens groeide op in Zoersel. In Halle kennen ze hem van Het Grote Bosgebeuren van Scouts Halle en de dagfuiven in jeugdhuis De Non. Hij zit nu nog steeds in de organisatie van Carpe Noctem in Malle.

Ook op dinsdag open

“Ik had nooit het doel cafébaas te worden toen ik ging studeren”, vertelt Laurens. “Maar die studentenjob beviel me zo hard, dat ik na drie maanden hier vast in dienst ben gekomen. Ik ken de klanten en hun gewoonten. In het weekend komen hier in de voormiddag vaak de fietsgroepen. ’s Avonds is er dan het uitgangspubliek, de mensen die een pintje willen komen drinken. Ik ga weinig veranderen aan het concept. Alleen zal ik nog wat biertjes toevoegen aan de kaart die ik zelf heel lekker vind. En nog wat limoncello en laurierlikeur van een vriend. Ik studeer in avondschool nog voor sommelier en zal op termijn nog wat wijnen toevoegen. En misschien wat eventjes met live-groepen op het terras achteraan in de zomer. De grootste verandering wordt dat Hal-Central voortaan ook op dinsdag zal open zijn en ik donderdag een sluitingsdag invoer. Op deze manier hebben de Hallenaars op alle weekdagen een café, want De Pelikaan is op dinsdag dicht. Op vrijdag en zaterdag blijf ik later, tot middernacht, open. De andere dagen sluit ik om 22u.”

Laurens is afkomstig van Zoersel maar woont intussen in Antwerpen. Op 7 januari gaat Hal-Central weer open, met de jongste cafébaas van Zoersel achter de tapkranen.