patrick vandenrhijn en jan jambon (Patrick Vandenrhijn en Jan Jambon)

Limburgse CEO zet stap opzij na fietsongeval

Patrick Vandenrhijn, de Genkenaar die al 23 jaar CEO is bij het Duitse Bdtronic, heeft op 1 januari zijn functie neergelegd. Hij wil het iets kalmer aan gaan doen en sluit daarmee zijn indrukwekkend trackrecord af.

Bdtronic is een dochterbedrijf van het beursgenoteerde Max Automation, en actief in de productie van hoogtechnologische machines voor de auto-industrie. Patrick Vandenrhijn ging er aan de slag in 1997 en werd CEO in 2000. Hij was ook een tijdje Managing Director van de beursgenoteerde holding. Onder zijn leiderschap klom het bedrijf van een 30-tal mensen naar 580 collega’s en steeg de omzet van 3 miljoen euro naar straks 120. Vandenrhijn breidde ook zijn management uit met andere Limburgers, die mee bouwden aan het succes van de Duitse machinefabrikant.

Maar nu zet de Genkenaar een stapje opzij. Hij geeft de fakkel als CEO door, maar blijft bestuurder en lid van de adviesraad. “Het was na een vreselijk ongeval met de mountainbike dat mijn dokters adviseerden om het wat kalmer aan te gaan doen”, zegt hij. “Tegelijk moest ik afscheid nemen van een aantal dierbare collega’s en vrienden uit mijn netwerk, wat mijn beslissing mee heeft beïnvloed. Ik wil daarom stoppen op een hoogtepunt en heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolgers op de ingeslagen weg verder zullen gaan.”

Wat de toekomst brengt voor de Limburgse CEO? “Naast mijn taken als bestuurder blijf ik columns schrijven voor Trends Magazine”, zegt hij. “Ik wil ook een adviserende rol opnemen in andere ondernemingen. Op persoonlijk vlak zal ik events organiseren in de regio rond de Mont Ventoux, waar ik mijn passies voor wijn, gastronomie en fietsen kan combineren. Een nieuw leven is aangebroken, en daar ben ik heel blij mee”, besluit Patrick Vandenrhijn.