Chocolaterie Delvora Foto: mdt

Chocolaterie vestigt zich schuin tegenover bekendste festivalweide van het land: “Hopelijk wordt de zomer onze derde drukke periode van het jaar”

Chocolaterie Delvora heeft de verhuis van Betekom naar Werchter nog maar net verteerd of er wordt al in grote aantallen chocolade gemaakt voor het eindejaar. Zaakvoerder Alex Vanderauwera is alvast tevreden met zijn nieuwe locatie, want die ligt schuin tegenover de beroemdste festivalweide van het land. “Alle festivalgangers van Rock Werchter passeren hier.”

Maar liefst 34 jaar: zo lang was chocolaterie Delvora niet weg te denken uit Betekom. Sinds enkele weken verkoopt zaakvoerder Alex Vanderauwera samen met zijn team van Delvora zijn chocolade langs de Haachtsesteenweg in Werchter. “Ik heb acht jaar gezocht naar een pand, en toen dit te koop stond, besliste ik meteen om naar hier te komen”, zegt hij.

“Het huidige pand is veel groter dan het voorgaande. Ik wou er ook graag een degustatiesalon bij en er is ook een open atelier, zodat de productie zeer transparant is. Zo kan je zelf zien hoe het ijs en de chocolade wordt gemaakt. Beleving is dan ook heel belangrijk. In het degustatiesalon is er plek voor veertig personen, en er is ook een kunstmuur waarbij er telkens nieuwe kunstwerken te zien zijn.”

Momenteel heeft Alex niet te klagen over de hoeveelheid klanten, hoewel de zaak nog niet lang in Werchter aanwezig is. “Het verhuizen was heel hectisch, want december is de drukste maand voor ons”, gaat de zaakvoerder verder.

“Sinterklaas, Kerstmis en oudjaar zorgen dan ook voor een grote opkomst. We werken ook met veel bedrijven die onze chocolade dan cadeau doen als relatiegeschenk. De productie is volop bezig. Een exact aantal kan ik er niet op plakken, maar het gaat over tonnen. We hebben ook een webshop waar mensen online kunnen bestellen, en het lekkers hier kunnen ophalen.”

Al wordt ook al vooruitgekeken naar 2024. Delvora ligt immers schuin tegenover de festivalweide van onder meer Rock Werchter. “We hopen dat het festival de derde drukke periode wordt voor ons, naast Pasen en december”, klinkt het. “Met de weide aan de overkant van de straat willen we zeker iets nieuws organiseren. We hopen dat het in juni en juli goed weer is, zodat we ook onze ijsjes kunnen verkopen. Op de weide zelf gaan we niet staan, maar alle festivalgangers passeren hier wel. Dat is iets om naar uit te kijken”, besluit Alex.