BIKERBOYZ1 Foto: RR

Bikerboyz overvallen hun gasten met mobiele discobar, brandende bakplaat en biertap

Samen vormen ze De Bikerboyz. Met hun omgebouwde scooters op drie wielen schuimen ze kleine en grote feestjes in de buurt af om hun gasten “de party van hun leven” te bezorgen. Dj Björn Proost heeft zijn bike omgedoopt tot een rijdende discobar. Die van chef-kok Bert Geuens (38) uit Retie is uitgerust met een brandende ofyr en een biertap.

Björn en Bert zijn twee jeugdvrienden die destijds samen op de handelsschool zaten in Mol-Achterbos. Vandaag zijn ze allebei succesvolle ondernemers. De ene is in de wijde omgeving van Mol bekend als dj Prosit, de andere als zaakvoerder en chef-kok van Bistro Tilo in Retie. Nu hebben ze samen een nieuw feestconcept bedacht: De Bikerboyz.

“We zijn een beetje zoals de foodtrucks”, bekent Bert. “Alleen zijn wij veel mobieler. Onze elektrische bikes zijn maar een meter breed, zodat we zonder moeite kunnen binnenrijden in elke tuin of zaal. Maar vooral: als wij arriveren, is het meteen volle bak party! We komen toe met knallende muziek, een brandend kook- en baktoestel op hout en een gekoelde biertap. Zo kunnen we onmiddellijk beginnen te bakken, koken, dansen en feesten. Er hoeft vooraf niets opgesteld te worden. Zelfs een elektriciteitsaansluiting is niet nodig.”

Behalve hun gepimpte bikes zien ook de Bikerboyz zelf er cool en blits uit. Zo dragen ze allebei een helm in de vorm van een glitterbol, een stoere motorbril en een zwarte lederen jekker met het logo van De Bikerboys op hun rug.

Foto: RR

Van zone 30 tot autosnelweg

Met hun nieuwe feestconcept mikken de twee vrienden-ondernemers uit Mol en Retie op een verscheiden publiek en diverse party’s, van babyborrels tot familiefeesten, bruiloften, vaten en bedrijfsfeesten. “We werken met vier verschillende formules: zone 30, binnen bebouwde kom, buiten bebouwde kom en autosnelweg”, zegt dj Prosit. “Zone 30 is de goedkoopste optie, waarbij je vanaf 500 euro onze bikes kunt huren om er bij voorbeeld mee naar het gemeentehuis te rijden voor een trouw. Bij het buitenkomen kunnen de mensen dan al meteen op een plezante manier genieten van muziek, drank en hapjes.”

Met alle toeters en bellen

Voor de duurste formule ‘autosnelweg’, vanaf 2.500 euro, komen Björn en Bert zelf mee ter plaatse voor een full option-party. “Wij verzorgen dan een complete show met alle toeters en bellen, inclusief muziek- en lichtspektakel, rook en vuurwerk”, zeggen Bikerboy Björn en Bikerboy Bert. “Indien gewenst zorgen we ook voor tenten, schommeltafels, stoelen, krukken, fotobooth en tiki-bars. Alles kan en is bespreekbaar, tot en met de afwas en de opkuis.”

Info: http://www.bikerboyz.behttp://www.djprosit.behttp://www.bistrotilo.be