delhaize zellik

Delhaize magazijn in Zellik krijgt nieuwe laadzaal

Om de drukte van de eindejaarsperiode het hoofd te bieden, heeft supermarktketen Delhaize een nieuwe laadzaal geïnstalleerd voor haar elektrische heftrucks in het magazijn van Zellik. Er werden 136 laders geïnstalleerd voor een volledige vloot van 308 wisselbatterijen. Op die manier kunnen de elektrische heftrucks van Delhaize dag in dag uit producten af- en aanvoeren.

“Wij zijn tevreden met het systeem dat Battery Supplies opgezet heeft”, zegt Steven Hacken, projectmanager technieken bij Delhaize. “Veiligheid was onze eerste prioriteit en die wens hebben ze dan ook direct ingewilligd. Bovendien is het systeem betrouwbaar: omdat we met twee systemen werken, kunnen we continuïteit garanderen. Zo zorgen we ervoor dat de kalkoen en de kroketjes bij iedereen op tijd op de feesttafel staan.”

Het is één van de grootste laadzalen voor Delhaize in België. De laadzaal bestaat uit 136 laders voor een volledige vloot van 308 wisselbatterijen. De installatie van een nieuwe laadzaal van die grootteorde is een unicum. Toch is de ingenomen ruimte van de laders en batterijen heel beperkt door een slimme en dense opstelling van de batterijen.