Paul, Philip en Nicky, drie van de vier initiatiefnemers, leggen niet alleen de eerste letters van hun voornamen bij elkaar om de naam Paphini te vormen. Ze kruipen samen opnieuw achter de kookpotten na jaren van horeca-ervaring, omdat ze het enthousiasme voor smaakvolle gerechten willen blijven delen met hun publiek. Martine Vertommen, de echtgenote van Philip en dus de vierde vriend in het verhaal, helpt volop mee.
“Elke maand zorgen we voor een ander menu dat je via onze website kan bestellen. We werken niet met verschillende gangen, maar voorzien in allerlei kleine gerechten die mensen samen kunnen delen. We brengen het tot bij de klanten en vanaf dan kunnen ze zich focussen op wat telt: een zorgeloze avond met hun gezelschap. Niets moet, alles mag. Stiekem eerst de heerlijke crumble van peer met rodevruchtencoulis opsnoepen, vooraleer ze de geroosterde aubergine met feta naar binnen spelen? Dat kan allemaal”, zeggen Paul Van Hee en Nicky Logman uit Hove.
Wat mag je zoal verwachten van het feestmenu voor de maanden december en januari? “Bij het aperitief hebben we een dip van bloemkool en paprika, een vleesplankje met huisgemaakte pickles en Paphini-dipbrood. Als hoofdgerecht krijg je een ruim aanbod aan verschillende vers gemaakte gerechtjes: een kastanjechampignonsoepje, garnaalkroketjes, wildkroketjes, geroosterde aubergine met feta, gehakttaartje, visragout en boeuf bourguignon. Voor het dessert serveren we een crumble van peer met rode vruchten coulis, gemarineerde mandarijntjes met kaki en fysalis, en ook nog speculoosmascarpone”, vertelt Philip Tersago uit Koningshooikt (Lier).