Pop-up handgemaakte spullen Foto: Leen Van de Sande

Mechelse zussen verkopen kunstwerken en handgemaakte spullen in pop-up

De van oorsprong Mechelse zussen Tania en Saskia Verhasselt stellen dit weekend hun kunstwerken tentoon in het hotel Holiday Inn Express in Mechelen. De handgemaakte spullen en werken, zoals sjaals en fantasiedieren van keramiek, zijn ook te koop.

Kunstenaars Tania en Saskia Verhasselt groeiden op in Mechelen maar verhuisden intussen naar Waasmunster en Sint-Katelijne-Waver. Toch blijft de band met de Dijlestad behouden. “Nadat we vorig jaar al eens een gezamenlijke tentoonstelling en verkoop van onze werken organiseerden in Stekene, wilden we nu terugkeren naar onze geboortestad”, vertelt Tania, die al exposeerde in binnen- en buitenland.

Een heel weekend lang verkopen de zussen heel wat handgemaakte spullen en kunstwerken. “Ik ben gespecialiseerd in unieke kunstwerkjes voor aan de muur”, zegt Tania. “Maar ik verkoop ook sjaals die ik met speciale technieken maakte en ik bied ook stoffen handtassen en kledingstukken aan. Van alles is er slechts één gemaakt. Het zijn dus echt unieke werken. Mijn zus maakt dan weer eigenzinnige fantasiedieren in keramiek en zilveren juwelen.”

Kerstgeschenk

“Onze werken kunnen wel eens het ideale originele en artistieke kerstgeschenk zijn”, zeggen de zussen. “Daarom hebben we voor elk wat wils en houden we de prijzen betaalbaar. Voor elk budget vind je bij ons een cadeautje voor onder de boom. Je kan zelfs al een werkje vinden voor 15 euro. De duurste werken kosten 150 euro. We kijken ernaar uit om onze handgemaakte creaties in Mechelen te kunnen tonen en hopen heel veel bezoekers en kopers te mogen verwelkomen.”

De pop-up van de zussen vindt plaats van zaterdag 15 tot en met zondag 17 december en is geopend van 10 tot 18u. De tentoonstelling en verkoop vinden plaats in een zaal van het hotel Holiday Inn Express op de Veemarkt, vlak bij de Biest en de Varkensstraat.