Voor het koppel uit Rijkevorsel zijn het drukke weken geweest met de opening in zicht. Ze maakten allebei een flinke carrièreswitch. “Tessy werkte als administratief bediende en ik kom uit de IT-sector”, zegt Bjorn Somers (38). “We hadden al langer het idee om met een eigen zaak te starten. Dit pand in Dorp kwam vrij en daarna ging het snel. De verkoopsakte is getekend nog voor we een overeenkomst hadden met Leonidas om hun pralines te verkopen. De verbouwingen hebben we grotendeels zelf gedaan. Het gebouw was een herenhuis, dus er moest best wel veel veranderd worden. Aan het hoge plafond kun je nog zien dat het een herenhuis is geweest.”
(De tekst gaat verder onder de foto)
De winkel met pralines is het gedeelte waar Tessy zich voornamelijk mee bezig gaat houden. “Ik heb een dag opleiding gehad bij Leonidas in Brussel”, zegt Tessy Zindler (39). “Enkele dagen later volgde de praktijkervaring in een winkel in Limburg. Samen met Bjorn heb ik nog een opleiding barista gevolgd en een diploma van ijsbereider behaald. Het is niet de bedoeling dat ik zelf pralines ga maken, maar het ijs voor Gelathé gaan we wel ambachtelijk produceren.”
Bed and breakfast
Op de opening van tearoom/koffiehuis Gelathé is het nog wachten tot 3 januari. “De naam is een samentrekking van gelato en thee”, legt Tessy uit. “In het interieur van het koffiehuis hebben we afbeeldingen van bladeren verwerkt, er zitten ook theebladeren tussen. Naast ijs staan er ook wafels en pannenkoeken op de kaart. Dinsdag is de zaak gesloten, op maandag openen we in de voormiddag omdat dan de wekelijkse markt op het plein staat.”
Mogelijk breidt Gelathé op termijn nog uit. “Op de bovenverdieping zijn drie kamers. Die kunnen van pas komen als we er een bed and breakfast bij willen doen. Het eerste plan was om er een appartement van te maken en te verhuren, maar een b&b spreekt ons meer aan. Er is geen haast bij, eerst ligt de focus op de winkel en de tearoom”, besluit Tessy.