Eerste editie Bar Noël Kristof Schrauwen, Gert Van Put en Kevin Kegeleers zetten hun schouders onder Bar Noël. Pieter Servaes en Jef Van den Bogerd ontbreken op de foto. Foto: ram

Eerste editie Bar Noël combineert beleving met gastronomie

Op het grasplein in de Gravin Elisabethlaan in Hoogstraten staan enkele tenten. Die vormen het decor voor winterbar Bar Noël.

De organisatie is handen van dezelfde mensen die een jaar geleden voor het WK-dorp Bar Qatar in een hal van Coöperatie Hoogstraten zorgden. “Er was nog geen echt winterevent in Hoogstraten”, vertelt medeorganisator Gert Van Put. “Daar willen we in samenwerking met café De Rijkswacht, Zouterover en Houtambacht verandering in brengen. We starten Bar Noël bescheiden met een korte editie van vrijdag 15 tot zaterdag 23 december. De bedoeling is om beleving te combineren met gastronomie. We hebben plaats voor vijfhonderd bezoekers. Onze gasten kunnen zowel binnen in de verwarmde tent als buiten onder een open tent plaatsnemen.”

De winterbar is elke avond open, op vrijdag en in het weekend vanaf de namiddag. Op een aantal dagen zijn er live optredens of zorgen dj’s voor muziek. “Het sluitingsuur is middernacht. Er staan bieren van Scheldebrouwerij, glühwein, jenever en cocktails op de kaart. Zouterover zorgt voor streetfood, klaargemaakt op het open vuur”, zegt Gert Van Put. Kevin en Nick van Zouterover koken ook tijdens vier dinerdagen in Bar Noël, maar die zijn al zo goed als volgeboekt. “Het mooie aan Bar Noël is de samenwerking van enkele lokale ondernemers”, zegt Kevin Kegeleers van Zouterover. “Het hout komt van Houtambacht en de planten van Solitair in Loenhout (Wuustwezel).”

Foto: ram