jumbo lommel GVB

Eindelijk groen licht voor Jumbo in Lommel

De nieuwe Jumbo in Lommel zal vrijdag eindelijk de deuren kunnen openen. De winkel was al twee maanden klaar om klanten te ontvangen, maar een concurrerende supermarkt trok de vergunning in twijfel.

De feestelijke opening van de Jumbo in Lommel was al voorzien op 25 oktober, maar anderhalve week daarvoor werd die plots afgeblazen. De stad Lommel had in 2022 de vergunning afgeleverd, maar de nabijgelegen supermarkt Carrefour Market Alma ging in beroep. Dat werd echter afgewezen door de deputatie en de nieuwe Jumbo werd dus volledig klaargestoomd. Er werden ruim negentig mensen aangenomen, die in de startblokken stonden om de eerste klanten te ontvangen.

Zaakvoerder Bart Cresens is blij: “Mijn vennoot Mark Verbakel en ikzelf hadden al een oorlogskas aangelegd om dure schikkingen te betalen aan de beroepsindieners en advocaten. Maar we hebben er dan goed over nagedacht en ervoor gekozen om ons niet onder druk te laten zetten. We hebben vervolgens besloten om de 25.000 euro die we hadden gereserveerd voor procedures te schenken aan een goed doel, namelijk Akindo: een Lommelse vzw die ervoor zorgt dat kansarme en kwetsbare kinderen elk jaar van een zorgeloze groepsvakantie kunnen genieten.”

Jumbo Lommel zal elke dag van de week open zijn van 8 tot 20 uur en op zondag van 8 tot 18 uur.