Werknemers bij WEB & Blenders in 2020 Werknemers bij WEB & Blenders in 2020, toen een mondmasker nog verplicht was. Foto: Bert De Deken

Syndicaal overleg bij WEB & Blenders verloopt woelig

De winkels en het eethuis van WEB & Blenders blijven nog minstens tot maandag 18 december dicht. De werknemers kunnen, in overleg met hun werkleider, wel aan de slag blijven, maar de onvrede over de gang van zaken in het bedrijf blijft groot.

Lees ook: Kringwinkel blijft ook woensdag dicht: “We wachten op uitleg van de bedrijfsrevisor”

“Woensdagochtend kregen we een toelichting door directie, leden van de raad van beheer en de bedrijfsrevisor”, legt vakbondssecretaris Jacinta Van de Wal (ACV-Puls) uit. “Het was een woelige bijeenkomst en voor ons is het duidelijk dat er nog werk aan de winkel is.” Maandag brak in het werkervaringsbedrijf een spontane staking uit na het ontslag van een ervaren directielid. Leidinggevenden en begeleiders vrezen dat veel geld uit WEB vzw wordt gehaald om Blenders, de projectorganisatie die is gegroeid uit wat vroeger Strategisch Plan Kempen was, te laten functioneren. Maandag vindt een nieuw sociaal overleg plaats met een nieuw samengestelde onderhandelingsgroep. Daarin zijn leden van de vakbond, twee leden van de raad van bestuur die de vakbond heeft voorgedragen en een vertrouwenspersoon van het directieteam vertegenwoordigd.