faling, pijl daalt

Italiaans restaurant en 8 andere faillissementen

De rechtbank in Tongeren heeft dinsdag de uitspraak bekendgemaakt van 9 faillissementen. Daarbij onder meer het gekende Italiaanse restaurant Il Divino in Genk (zie volledig artikel onder de lijst). De curator is Elke Roebben. Schuldvorderingen in te dienen voor 11 januari.

Wie heeft het niet gered:

– elektriteitswerken Serhat Ercan (Oudsbergen)

– projectontwikkelaar D.E Construct & Projects (Maasmechelen)

– horecazaak Estee (Genk)

– café Carmelo Buggea (Maasmechelen)

– adviesbureau 4CE Solutions (Tongeren)

– computers Wikon (Borgloon)

– eetcafé Sotto Choc (Genk)

– groothandel bouwmaterialen Dewise (Voeren)

– Bistro Divino (Genk): zie bericht hieronder


“Stijgende energieprijzen en corona”

Na bijna vier jaar sluit bistro Il Divino op de Grote Markt in Genk de deuren. Door stijgende energieprijzen en de lange nasleep van corona moest de uitbater de boeken neerleggen.

De Genkse bistro Il Divino was nochtans een veelbelovende zaak. Zo kon je ter plaatse zelf je maaltijden elektronisch aanduiden en kwam de ober er nog alleen maar aan te pas om te bedienen of om af te ruimen. “We hebben veel klanten en draaien een goeie omzet, maar toch zijn we genoodzaakt om te stoppen”, zegt uitbater Kenny Philippaerts. “Dat is het ergste. De gevolgen van corona hebben ons parten gespeeld, maar vooral ook de energiecrisis. De kosten geraamd in ons oorspronkelijk financieel plan waren al verdubbeld. We hebben nog tot het uiterste geprobeerd en zijn bij de bank gaan aankloppen voor extra middelen, maar die zijn niet meer geneigd horeca te steunen.” (cn)