Bedrijfsbos ALD Automotive Foto: IF

Bedrijfsbos verdubbelt in omvang met 2.300 extra bomen

Het bedrijfsbos van ALD Automotive | LeasePlan in Sint-Stevens-Woluwe verdubbelt in grootte met bijna 2.300 extra bomen. Vorig jaar plantte het bedrijf er al 6.500 m2 bos, ofwel iets meer dan een halve hectare. Daar komt dit plantseizoen nog eens een halve hectare bij. Het bos is ook voor inwoners toegankelijk.

Honderden werknemers hebben woensdag samen met hun vrienden en familie 2.300 nieuwe bomen helpen planten in het bedrijfsbos langs het Woluwedal? dat nu in zijn geheel anderhalf voetbalveld groot is. “We bouwen verder op het verhaal dat we vorig jaar zijn gestart”, zegt Johan Portier van ALD Automotive | LeasePlan.

“Door vorm te geven aan een klimaatneutrale toekomst willen we het goede voorbeeld blijven geven. Het bos en de verdere uitbreiding ervan is een project op lange termijn, waarmee we onze verantwoordelijkheid willen nemen en lokaal impact willen hebben. Door de bomen samen met onze medewerkers te planten, betrekken we iedereen in het duurzaamheidsverhaal. Zo willen we iedereen inspireren.”

De aanplant kadert in het bredere plan van onder meer de gemeente Zaventem, de Vlaamse Milieu Maatschappij, het Regionaal Landschap Brabantse Kouters, het Agentschap Natuur en Bos, de Vlaams-Brabantse Bosgroep en Kiemkracht om toegankelijke groene gebieden te realiseren in de Vlaamse rand rond Brussel. Forest Fwd, gespecialiseerd in bedrijfsbossen en -natuur, zorgde voor de link met het bedrijfsleven.

Outdoor office

Burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) en schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Dewandeleer (CD&V) zijn alvast verheugd met het engagement van het bedrijf. “Dit betekent meer toegankelijke natuur voor de inwoners én een betere leefomgeving”, luidt het. “Die nood is groot, zeker hier in de Vlaamse Rand.”

Het jonge bos transformeert intussen stilaan tot een ontmoetingsplek. Werknemers van ALD Automotive | LeasePlan maakten er een gewoonte van om er geregeld samen te komen. Op zonnige dagen verandert het bos zelfs in een outdoor office: om te lunchen, te vergaderen op de speciaal voorziene houten zitbanken of gewoon te ontspannen. Daarnaast blijft het bos voor iedereen toegankelijk, ook voor omwonenden.