ensatec bos toon vandeurzen

Belofte maakt schuld: besparen betekent bos in bloei

Ensatec, een bedrijf uit Genk dat klanten helpt met het opzetten van energiebesparende oplossingen, is gestart met het aanplanten van een nieuw bos. Dat is het gevolg van hun belofte om 1 boom te planten per ton CO2 die ze kunnen uitsparen bij hun klanten. Schepen van Economie Toon Vandeurzen hielp een handje bij de aanplanting.

Ensatec werd in 2020 werd opgericht door Davy Breuls en Hans Nastasi.” Onze focus ligt op het bijstaan van bedrijven die inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen”, zeggen de zaakvoerders. “Onze klanten willen niet alleen op energie besparen voor het financiële voordeel, maar ook uit bekommernis voor de toekomst van onze planeet, gaan ze met plezier hun CO2-uitstoot terugdringen. Het is met die doelstellingen voor ogen, dat wij voor hen een plan op maat uitwerken. Met resultaat.”

Ensatec gelooft zelf ook heel sterk in het belang van de hogere doelstelling om duurzaamheid te koesteren. “Daarom hebben we ons geëngageerd om per ton CO2 die wordt bespaard, 1 boom aan te planten. Zo krijgen we uiteindelijk een groot Ensatec-bos…”

Donderdag was het alvast tijd om de eerste 250 bomen van het nieuwe bos in de grond te stoppen. Hans, Davy en de andere medewerkers staken de handen uit de mouwen. Daarbij werden ze geassisteerd door de Genkse schepen van Economie Toon Vandeurzen, die daarmee zijn steun betuigt aan het project. Ensatec is intussen vastberaden om spoedig een nieuwe lading van 250 bomen aan het eerste stukje bos toe te voegen.