unizo Kruisem De stickeractie werd in het ontmoetingscentrum de Griffel in Ouwegem voorgesteld. Foto: pdv

Gemeente en Unizo geven startschot van eindejaarsactie We hebben het in Kruisem: “Lokale handelaars krijgen een gezicht”

Het gemeentebestuur en de lokale afdeling van Unizo lanceren de eindejaarsactie We hebben het in Kruisem. Klanten kunnen bij hun aankoop stickers verzamelen van lokale handelaars. “Zo willen we een gezicht geven aan de handelaars die onze lokale economie draaiende houden”, aldus schepen van Economie Robrecht Bothuyne (CD&V).

“Onze gemeente heeft een breed aanbod ondernemers, die met hart en ziel hun goederen en diensten aanbieden”, steekt schepen Robrecht Bothuyne van wal. “Ze doen onze gemeente bruisen en zijn ook vaak de stille steun van veel verenigingen en evenementen. Met de eindejaarsactie We hebben het in Kruisem zetten we hen in de kijker. Kruisem heeft negen dorpen en meer dan 16.000 inwoners. Te vaak merken we nog dat de Kruisemnaren niet goed weten hoe groot het aanbod van onze handelaars wel niet is. Deze actie wil dat verhelpen. Van 1 tot en met 31 december kunnen klanten stickers verzamelen, niet van voetbalhelden, maar wel van lokale handelaars. Zo willen we een gezicht geven aan de handelaars die onze lokale economie draaiende houden. Bovendien zet het mensen aan om een bezoek te brengen aan een handelaar, die ze misschien nog niet kennen.”

Stickers sparen

Bij een aankoop van minstens vijf euro bij de vijfenveertig deelnemende handelaars krijgen de klanten een pakje met vijf stickers. Eens alle stickers verzameld, kunnen ze het stickerboekje tot en met 16 januari laten valideren in deze verzamelpunten: gemeentehuis Markt 1 in Kruishoutem, administratief centrum Huiseplein 18 in Huise en administratief centrum Alfred Amelotstraat 53 in Zingem. Elien Vroman, voorzitter van Unizo Kruisem, licht de actie toe: “Elke handelaar krijgt een persoonlijke pagina in het stickerboekje, met een profielfoto, een samenvatting van hun aanbod en gegevens zoals de locatie en openingsuren. Het boekje heeft een compact formaat, ideaal om mee te nemen in je handtas of boekentas. Ja, want ook de jeugd vindt het leuk om stickers te verzamelen”.

Prijzenpakket van 8.865 euro

De gemeente Kruisem voorziet tien waardebonnen van tweehonderd euro te spenderen bij de deelnemende handelaars. Ook twaalf van de deelnemende handelaars voorzien tal van prijzen, zoals een fiets, een steelstofzuiger, acht volle winkelkarren en cadeaubonnen. Het totale prijzenpakket bedraagt 8.865 euro. Op 18 januari volgt de trekking van de winnaars. Om het ruilen van de stickers aan te moedigen, zullen enkele handelaars een ruilpot voorzien in hun zaak. Hou ook sociale media in de gaten. Meer informatie en wedstrijdreglement op www.kruisem.be/wehebbenhetinkruisem.