gastrobar Wolf 2 Ilse en Jessie ontvangen de gasten in een stijlvol interieur. Foto: if

Ilse (46) en Jessie (36) openen gastrobar in statige herenwoning, maar dat kostte hen wel “bloed, zweet en tranen”

Ilse Van Overwaele (46) en Jessie Nieuborg (36) maken hun horecadroom waar met de opening van gastrobar Wolf. In de statige herenwoning in de Penitentenstraat zullen ze vanaf donderdag 23 november hun gasten verwennen met klassewijnen en fijne hapjes. Al kostte één en ander wel bloed, zweet en tranen.

Ilse Van Overwaele (46) en Jessie Nieuborg (36) waren al actief in de horeca. “We deden catering voor bedrijven maar we droomden toch van een eigen zaak”, zegt het koppel. “Het werd een zoektocht die ons onder meer naar Aalst leidde maar uiteindelijk kwamen we in Geraardsbergen terecht.”

Het was liefde op het eerste gezicht met het imposante herenhuis in de Penitentenstraat in het centrum van de stad. “We kochten het pand in 2016”, vertelt Ilse. “De verbouwing verliep met wat administratieve hindernissen. Toen kwam de coronaperiode, en door een gasontploffing in een woning rechtover ons gingen onze nieuwe ramen aan diggelen.”

Bloed, zweet en tranen

“Maar we gaven niet op, we wilden onze droom waarmaken”, zo vult Jessie aan. “Het heeft bloed, zweet en tranen gekost maar het is gelukt. Het originele pand hebben we behouden en naar achteren uitgebreid. We wilden een gezellig en huiselijk interieur creëren dat ook klasse uitstraalt.” (Lees verder onder de foto)

Gezelligheid troef in gastrobar Wolf. Foto: if

In de gastrobar Wolf gaat het koppel kleine gerechten serveren. “We stappen af van het klassieke restaurantconcept van voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. We proeven zelf heel graag van alles wat op een kaart staat en dat kan dus bij ons. Wie dat wil kan ook aan foodsharing doen.”

Zuid-Afrika

Om de fijne hapjes te begeleiden, is er een ruim aanbod van wijnen. “Met de nadruk op Zuid-Afrika, al schenken we ook wijnen uit bijvoorbeeld Portugal, Spanje en Griekenland”, zegt Ilse.

“Voor bijvoorbeeld Franse wijnen betaal je soms meer voor de naam van het domein dan voor wat er in de fles zit. In Zuid-Afrika focussen ze vooral op de kwaliteit van het product en daar doen ze veel voor.”

Gat in de markt

In gastrobar Wolf gaan gastronomie en wijn dus hand in hand. “Maar het hoeft niet per se met eten, bij ons kun je ook gewoon binnenwippen om een wijntje, bier of cocktail te drinken”, luidt het.

Met Wolf menen Jessie en Ilse alvast dat ze een gat in de lokale horecamarkt hebben gevonden. “In Geraardsbergen is er nog geen dergelijk concept. We mikken op een publiek van dertigers en ouder die in een authentiek kader willen genieten van fijn eten en drinken”, besluiten Jessie en Ilse.