Benny, Iris en Stephen voor nieuwe zaak De Kroon. Foto mdt Benny, Iris en Stephen voor nieuwe zaak De Kroon. Foto mdt

Bistro aan brouwerij in Neerijse opent na maanden sluiting met nieuwe uitbaters

De brasserie aan Brouwerij De Kroon opent opnieuw de deuren: bistro De Kroon is vanaf heden na maanden sluiting heropend met nieuwe eigenaars. Ook in de vernieuwde bistro zullen de bieren van Delvaux een cruciale rol spelen.

Na een uitgebreide verbouwing is Bistro De Kroon opnieuw helemaal klaar om te heropenen. De inwoners van Neerijse hebben hun brasserie een halfjaar moeten missen, maar dat is dus verleden tijd. Benny Verlinden, bekend van zijn voormalige restaurant Meating Room op de Oude Markt in Leuven, nam de zaak samen met Iris Van den Berghe en Stephen Gillet over.

“Ik woon in Korbeek-Dijle, en ben dus al wel langer bekend met De Kroon”, zegt Benny. “Het speelt dan ook al een tijdje in mijn hoofd om de zaak over te nemen, en nu is het eindelijk zover. Ik werkte dertig jaar in de Leuvense horeca, waarvan ik tien jaar mijn eigen zaak had met de Meating Room. Het was tijd voor iets anders, en we hebben er veel zin in. Iris werkte ook in de Meating Room, en Stephen ken ik ook al heel erg lang. Met drie leiden we dit project samen in goede banen.”

Het doel is alleszins om de brasserie te transformeren tot een bruisende horecazaak en een belevingscentrum in de streek, verankerd in de tradities van het Delvaux-bier. “Het bierverhaal is alleszins erg belangrijk, aangezien we ook de vruchten zullen plukken van de particulieren en groepen die de brouwerij komen bezoeken”, gaat Benny verder.

Vlees

“Daarnaast staan er ook weer volwaardige maaltijden op de menukaart. Alles wordt hier vers gemaakt. Er is keuze uit verschillende soorten gerechten, en we voorzien ook verschillende soorten vlees”, klinkt het. “Dat zal van goede kwaliteit zijn, aangezien ik met de Meating Room ook altijd een vleesrestaurant had. De verschillende soorten vlees wisselen we af, zodat er genoeg variatie is. Wat er altijd zal opstaan, is een rumsteak en een filet pur van paard. Maar ook wie niet van vlees houdt, kan hier terecht. Zo hebben we bijvoorbeeld ook vis, en hebben we ook vegetarische maaltijden.”

“Uiteraard hoort daar een biertje van Delvaux bij. Koken met het bier doen we niet, maar we proberen wel het juiste soort bier bij de meest toepassende maaltijd toe te voegen. Daarnaast hebben we ook nog een zaaltje op de bovenverdieping die je kan afhuren”, besluit Benny.