Maaike Vanderweeën voor Maaike Kleedt Maaike Vanderweeën voor Maaike Kleedt. Foto: JID

Maaike (44) sluit haar populaire kledingwinkel na 14 jaar: “Je kan nog een volledige wintergarderobe samenstellen als je wil”

Er vallen de komende maanden mooie koopjes te rapen bij Maaike Kleedt, de populaire kledingwinkel aan de Oudburg, maar wel voor de laatste keer. De winkel sluit na veertien jaar de deuren. De eigenaar, Maaike Vanderweeën, wil het pand volgend jaar een nieuwe invulling geven.

Maaike Vanderweeën (44) heeft nog bij Essentiel en Tara Jarmon gewerkt voor ze haar eigen kledingwinkel begon, veertien jaar geleden, op de hoek van Oudburg en de Zuivelbrugstraat. Het groeide snel uit tot een geliefd adres en ook vandaag trekt het nog heel wat klanten, maar Vanderweeën vond het toch tijd voor verandering.

De komende maanden houdt ze een grote uitverkoop zodat ze in maart een nieuw concept kan opstarten in hetzelfde pand. “Ik heb Maaike Kleedt altijd heel graag gedaan, maar na veertien jaar vond ik het tijd voor iets anders”, vertelt ze. “Ik wil graag de kunstige kant op. Ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd en mijn ouders waren antiquairs… en dit is bovendien de Côté Culture van Gent.” (Lees verder onder de foto)

Maaike Kleedt. Foto: JID

Wat er precies in de plaats komt van de populaire kledingwinkel, dat wil Vanderweeën nog even voor zichzelf houden. Maar een nieuwe kledingwinkel, dat wordt het zeker niet. “Het zal rond unieke objecten met een uniek verhaal draaien”, zegt de veertiger. “Ik werk nu al met duurzame kleren en ik wil graag verder gaan in dat duurzaamheidsverhaal. Verantwoord kopen, daar wil ik nog meer op inzetten in de toekomst.”

Afscheid nemen van Maaike Kleedt kan de komende maanden. Vanderweeën houdt een totale uitverkoop. “Je kan nog een volledige wintergarderobe samenstellen als je wil”, zegt ze. “Ik heb nog broeken, rokken, truien, gilets, kleedjes, jassen, sjaals en mutsen in de aanbieding, allemaal aan dertig procent korting. Sommige stukken zijn nog maar net binnen. Tot vorige week werd er elke week geleverd.”

Goed om weten: Vanderweeën organiseert al een zevental jaar de Patersholfeesten en is van plan om dat te blijven doen als ze van concept verandert. “De Oudburg is mijn straat, die laat ik niet zomaar los”, klinkt het.

Maaike Kleedt. Foto: JID