Hair by M kan na drie dagen sluiten door brandstichting weer klanten ontvangen Marieke Leppens (vooraan) en haar collega Kim nemen het haar van Carin en Rita onder handen. — © ram

Hair by M kan na drie dagen sluiten door brandstichting weer klanten ontvangen

Voor Marieke Leppens en haar medewerkers van kapsalon Hair by M was het donderdagnamiddag een blij moment. De zaak op de Vrijheid in Hoogstraten moest sinds zondagavond gesloten blijven door een brandstichting in de kelder, maar kan zich nu weer met de kapsels van de klanten bezighouden.

In de bergruimte in de kelder van het gebouw was zondagavond papier beginnen branden. Het vermoeden dat het vuur was aangestoken werd een dag later door een branddeskundige bevestigd. De kelder werd enkele dagen verzegeld en ook het kapsalon op het gelijkvloers kon al die tijd niet open gaan. “Het labo van het parket is woensdag een tweede keer hier geweest”, vertelt Marieke Leppens. “Nadat de voorzieningen voor elektriciteit en gas waren gekeurd, kon ik donderdagnamiddag eindelijk het kapsalon openen. Gelukkig is er weinig rook naar binnen gekomen en hadden we niet veel poetswerk. De verwarming werkt nog niet, maar we kunnen tijdelijk met elektrische toestellen van de buren de koude buiten houden. De loodgieter komt volgende week langs om de verwarming te herstellen.”

“Ik heb donderdag onmiddellijk alle klanten opgebeld die hun afspraak hadden moeten annuleren. ’s Avonds zijn we wat langer open gebleven en vrijdagochtend ook wat eerder open gegaan. De brand is uiteraard gespreksonderwerp nummer 1.” Carin ging vrijdag langs bij Hair by M. “Ik had een afspraak op maandag, maar die kon natuurlijk niet doorgaan. Gelukkig heb ik niet al te lang moeten wachten, ik ben blij ze me vrijdag konden helpen.” De dader van de brandstichting heeft hoogstwaarschijnlijk brandversnellers gebruikt. Het onderzoek van het parket loopt nog, er is nog geen mogelijke verdachte opgepakt.