Frank’s Haute Dog Foto: Sven Van Haezendonck

Frank’s Haute Dog opent in een van de paviljoentjes op Bruul: “Mijn favoriet is de Santa Cruz Chilli Cheese”

Liefhebbers van een betere hotdog zoals je die in New York zou eten, kunnen sinds kort terecht in een van de paviljoentjes op de Bruul in Mechelen. Aan de Kruidtuin baat Jan Janssens (54) Frank’s Haute Dog uit. “Je kan ook zelf je haute dog samenstellen”, zegt hij.

De broers Raf en Gert Pauwels, uitbaters van Bar Popular, haalden eind vorig jaar een concessie van negen jaar binnen voor de rechtse ‘aubette’. De paviljoentjes zijn eigendom van de stad. Normaal wilden ze daar dit voorjaar al openen, toen nog onder de naam CNTRL PRK. “De student die de zaak zou uitbaten, trok naar het buitenland. Daardoor liepen de plannen vertraging op”, zegt Jan Janssens uit Weerde (Zemst).

Zelf was de vijftiger op zoek naar een nieuwe uitdaging nadat hij eerder een klein jaar de brasserie van gemeenschapscentrum De Melkerij in Zemst runde. “Ik was daar een pop-up begonnen, maar de zaak bleek niet rendabel. Al trok werken in de horeca me wel aan”, vertelt Jan. Dat leidde ertoe dat de mannen achter Bar Popular bij hem aanklopten. “Raf en Gert zijn neven van mijn vrouw. Het is snel gegaan, want ik weet pas sinds drie weken dat ik de zaak ga uitbaten.”

Van Chicago tot Los Angeles

Jan en dus niet Frank maakt de worsten bij Frank’s Haute Dog klaar. “Het concept is American food met als basis de betere hotdog en gelinkt aan New York. Dan denk je natuurlijk meteen aan Frank Sinatra, legt Jan uit. Al verwijst de naam ook naar de bekende Frankfurter worst. Jan heeft zelf al een uitgesproken voorkeur. “Mijn favoriet is Santa Cruz Chilli Cheese Dog. “Dat is een worst waar al kaas inzit. Met een beetje jalapeño erbij is ze iets pikanter, maar wel nog vrij zacht.”

Klanten kunnen in de nieuwe zaak naast de Santa Cruz Chilli Cheese kiezen uit nog zes andere varianten: een Basic Dog, sauerkraut Dog, L.A. Classic Dog, New Orleans BBQ Dog, Chicago Bull(s) Dog en een New York Beefy Dog. De prijzen voor zo’n hotdog variëren van 5,5 tot 8,5 euro. “Je kan zelf allerlei toppings toevoegen of zelf je hotdog samenstellen”, zegt Jan.

Op de kaart bij Frank’s Haute Dogs voorts nachos, die je ook zelf kan samenstellen, en popcorn. De zaak is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 11.30 tot 18.30 u. Op koopzondagen ben je eveneens welkom. “We volgen zowat de openingsuren van de winkels. Daarnaast mikken we op studenten, onder andere van de scholen uit de buurt en de Thomas More hogeschool”, vertelt Jan. De komende weken wordt er nog gewerkt aan de inrichting. “We zijn meteen goed begonnen. Ik had niet verwacht dat het al zo snel zo goed zou draaien.”